Almere City toont karakter, maar Fortuna wint

Foto: Almere City toont karakter, maar Fortuna wint

Almere City FC wacht nog op het eerste Eredivisie-punt uit de clubgeschiedenis. De jongste profclub ging ook in de tweede competitiewedstrijd ten onder: 2-1 voor Fortuna Sittard.

Zwakke start kost promovendus de kop

De Limburgers tankten in de eerste speelronde vertrouwen door met 0-0 gelijk te spelen bij Feyenoord. In de daaropvolgende wedstrijd maakte Almere City het eerste Eredivisie-doelpunt uit de eigen geschiedenis, maar FC Twente bleek wel met 1-4 te sterk voor de manschappen van Alex Pastoor. Al die treffers vielen overigens na rust.

In Sittard moest Almere City al vroeg in de achtervolging. Na een verlengde ingooi probeerde Hamdi Akujobi de bal te verwerken, maar in plaats daarvan werkte hij deze ongelukkig achter zijn eigen doelman: 1-0. Fortuna speelde met vertrouwen en maakte in de 24ste minuut via Loreintz Rosier zelfs al de 2-0. hij trof doel vanuit een hoekschop.

Spanning keert terug

Fortuna kreeg meer mogelijkheden om te scoren, maar desondanks ging het de rust in met een magere score. Na iets meer dan een half uur spelen wist Almere City de spanning terug te brengen door er 2-1 van te maken. Na goed voorbereidend werk van Akujobi haalde Thomas Robinet de trekker over.

In de tweede helft bracht Almere City de opponent behoorlijk aan het wankelen. Het elftal van Pastoor speelde met meer lef en dat werd beloond in de vorm van mogelijkheden. Lance Duivesteijn, Rajiv van La Parra en ook de bedrijvige Ajukobi zorgden voor gevaar, maar Fortuna Sittard wist de 2-1 voorsprong over de streep te trekken.

Scoreverloop: 1-0 (8′) H. Akujobi (eigen doelpunt), 2-0 (24′) R. Loreintz, 3-1 (33′) T. Robinet

Gaat Almere City het dit seizoen redden?

  • Ja
  • Nee
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie