Alderweireld: ‘Extra motivatie door Van Gaal’

Foto: Alderweireld: ‘Extra motivatie door Van Gaal’

Het was best een verrassing toen het Nederlands elftal met maar liefst 1-4 van België won in de Nations League, maar morgenavond krijgen onze zuiderburen kans op revanche. En Toby Alderweireld wil die kans met beide handen aangrijpen…

Desondanks blijft de oud-Ajacied bescheiden: “We moeten er altijd voor gaan, maar we weten dat het lastig gaat worden. Het wordt op de eerste plaats moeilijk om in Nederland te winnen, zeker met veel doelpunten verschil. Maar we moeten dat wel proberen. We weten natuurlijk ook dat het belangrijkste het WK is. Dit is een mooie voorbereidingswedstrijd om het toernooi in te gaan. Reden genoeg om te knallen.”

Bondscoach Louis van Gaal stelde dat ‘Oranje opnieuw gaat winnen van de Belgen’: “Dat geeft wel een beetje extra motivatie. Ik denk dat wij ook heel graag willen winnen, maar zoals ik zei wordt dat niet gemakkelijk. Als wij top zijn kunnen we van iedereen winnen, ook tegen Nederland. In de eerste wedstrijd haalden we ons normale niveau niet. Het is aan ons om te laten zien waar wij voor staan. We zijn gebrand om een goed resultaat te halen.”

Henry

Door de schorsing van keuzeheer Roberto Martínez heeft zijn assistent Thierry Henry morgen de touwtjes in handen bij de Rode Duivels: “We praten af en toe over voetbal, zijn ervaring brengt hij in bepaalde situaties over. Natuurlijk zal het morgen nieuw voor hem zijn. Maar hij heeft genoeg ervaring op het allerhoogste niveau. Dat gaat geen problemen opleveren.”

TIP: Verdien 2.25 keer je inleg als België morgen de nul houdt!

Is het team van België te oud?

  • Ja…
  • Nee
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie