Ajax ziet talent terugkeren in wedstrijdselectie

Foto: Ajax ziet talent terugkeren in wedstrijdselectie

Hoofdtrainer Dave Vos heeft volgens Ajax Showtime bij Jong Ajax weer de beschikking over Mika Godts. De aanvaller maakt naar verluidt onderdeel uit van de selectie voor het duel met ADO Den Haag.

Godts kan rentree voor Jong Ajax maken

De Belgische buitenspeler begon het seizoen bij Jong Ajax goed en had een belangrijke rol in het aanvalsspel. Op 1 december 2023 ging het echter fysiek mis. Jong Ajax speelde op bezoek bij FC Den Bosch met 3-3 gelijk en Godts raakte geblesseerd aan zijn hamstring, een kwetsuur die hem maandenlang aan de kant zou houden.

De Amsterdammers gaven hem de vrijheid om een gedeelte van zijn revalidatie in zijn thuisland af te werken, terwijl hij begin dit jaar steeds vaker op De Toekomst te vinden was. Afgelopen maand resulteerde dit erin dat hij weer kon aansluiten bij de groepstraining, afwachtende wanneer hij zijn rentree bij Jong Ajax kon maken.

Dat moment lijkt intussen te zijn gekomen. Naar verluidt is het Belgische talent fit genoeg om op bezoek bij ADO Den Haag zijn eerste speelminuten in 2024 te maken. Voor Vos zal het een grote opluchting zijn, omdat hij op deze wijze meer mogelijkheden in de voorhoede heeft. Of hij direct in het basisteam zal staan, is echter af te wachten.

Teleurstellende periode in Keuken Kampioen Divisie

Jong Ajax zit in een mindere periode. Waar het twee weken geleden tegen TOP Oss een 2-1 nederlaag leed, kreeg het vorige week op De Toekomst een harde klap door met 0-3 van Telstar te verliezen. Daardoor staat Ajax op de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. ADO Den Haag staat derde en doet volop mee voor promotie naar de Eredivisie.

Is Godts goed genoeg voor Ajax 1?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie