Ajax wint zonder overtuiging in Arnhem

Ajax heeft geen nieuwe averij opgelopen in de Eredivisie. Op bezoek bij middenmoter Vitesse boekten de Amsterdammers een zwaarbevochten 1-2 overwinning.

In Stadion Gelredome had Ajax veelvuldig de bal in de eerste helft, maar verder dan een schot van Kenneth Taylor (redding Kjell Scherpen) kwam de formatie van John Heitinga niet. Vitesse was daarentegen levensgevaarlijk. Bij Ajax lag het, niet voor het eerst dit seizoen helemaal open, ware het niet dat Matus Bero in vrije schietpositie op doelman Gerónimo Rulli stuitte.

Ajax bleek niet wakker te zijn geschud door de megakans van Bero. Uit de daaropvolgende hoekschop kreeg Marco van Ginkel de mogelijkheid om de 1-0 binnen te werken. De Vitesse-aanhang was er zeer content mee, maar lang hield het Arnhemse feestje geen stand. Davy Klaassen tekende kort daarna alweer voor de 1-1, nadat de assistent-scheidsrechter en de VAR een nieuwe situatie constateerde en daarmee dus geen buitenspel.

Vitesse kreeg via Million Manhoef een kans om nogmaals de leiding te nemen, maar Rulli redde op diens uithaal. In de tweede helft viel het doelpunt wel aan de andere kant. Ditmaal liet de Vitesse-defensie zich verrassen bij een hoekschop van Dusan Tadic en Edson Álvarez mocht zich laten bejubelen door zijn teamgenoten: 1-2.

Ajax bleef ook met de voorsprong op zak worstelen met Vitesse. Het was mede aan Rulli te danken dat de positieve marge intact bleef, aangezien Rulli nogmaals in actie moest komen na een schot van Manhoef. Aan de andere kant liet de ingevallen Brian Brobbey na om de bezoekers in veilige haven te brengen.

Scoreverloop: 1-0 (30′) M. Van Ginkel, 1-1 (32′) D. Klaassen, 1-2 (54′) E. Álvarez