Ajax-toptalent blikt terug: “Achttien jaar en zoveel geld, dat gaat nooit goed”

Soccernews

Eind jaren negentig lag de wereld aan de voeten van Brutil Hosé. De Antilliaan, inmiddels 36 jaar, gold als hét spitsentalent van Nederland en werd vergeleken met Patrick Kluivert. Niets leek een succesvolle toekomst bij Ajax in de weg te staan, maar het liep allemaal anders. Jaren later blikt hij terug.

Tussen 1998 en 2000 kwam Hosé tot slechts zeventien duels voor Ajax. De oud-spits weet wel waar het misging. “Dat kwam ook doordat ik op mezelf ging wonen. Ik vond het daar wel tijd voor, op mijn achttiende. Het is moeilijk om zoveel geld te hebben op die leeftijd. Veel was het. Tonnen ja”, vertelt Hosé in [i]1900 Magazine[/i]. “Zeg nou zelf: een jongen van achttien die zoveel verdient, dat gaat toch sowieso mis?”

“Zo’n salaris is elke maand verschillend. Dan weer doe je een keer mee in de Champions League en krijg je een winstpremie. De ene maand kan het 35 duizend zijn, daarna weer een ton”, geeft de voormalig Ajacied aan. “Tja, wat doe je daarmee? Gek doen. Alles weggeven ook. Aan vrienden. Op vakantie gaan met drie vrienden en dan alles voor iedereen betalen omdat ik toch wel genoeg had.”

Dat hij niet is geslaagd bij Ajax, betreurt Hosé tot op de dag van vandaag. “Co Adriaanse zag het echt in me zitten en haalde me vast bij het eerste elftal. Maar voor mij geen reden om extra mijn best te doen. Het grootste probleem was eigenlijk dat ik nooit naar bed wilde. Ik ging meestal om een uur of vijf. In de ochtend dan hè. Als je dan om tien uur moet trainen ben je moe. Nu ik ouder ben denk ik pas van: misschien zagen ze het wel aan me dat ik zo moe was.”

Jonge voetballers verdienen meer dan goed voor ze is

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie