‘Ajax-spelers zegden geloof in Steijn op’

Foto: ‘Ajax-spelers zegden geloof in Steijn op’

Valentijn Driessen stelt dat het ontslag van Maurice Steijn onvermijdelijk was. Maandag werd de oefenmeester door Ajax op straat gezet na het zoveelste debacle in Utrecht. De 4-3 nederlaag was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed over lopen. Volgens Driessen was het op het veld in Utrecht wel duidelijk dat de spelers ook niet meer verder wilden met Steijn.

Steijn was grip op Ajax-selectie kwijt

Driessen schrijft in De Telegraaf dat tegen Utrecht duidelijk zichtbaar werd dat Steijn spelers ‘niet meer kon bereiken of dat ze hem links lieten liggen’. Bij Ajax was het ‘een ongeorganiseerde puinhoop op het veld van trainers en spelers’ toen de wedstrijd werd stilgelegd wegens het gooien van bekers stelt de voetbaljournalist.

“Ze stonden in groepjes te discussiëren terwijl Steijn in teamverband aanwijzingen wilde geven. Er ontstond zelfs ruzie tussen Steijn en zijn assistenten en invaller-keeper Ramaj, terwijl Berghuis doodgemoedereerd met hand voor zijn mond het laatste wereldnieuws doornam met de gewisselde FC Utrecht-aanvaller en zijn voormalig Ajax-maatje Labyad”, vervolgt Driessen. “In de Galgenwaard kwam de totale implosie bij Ajax aan de oppervlakte.”

Van Praag en Van Gaal moeten Ajax bij de hand nemen

De verantwoordelijkheid voor het ontslag van Steijn ligt bij algemeen directeur Jan van Halst, maar volgens Driessen is het nu aan Michael van Praag en Louis van Gaal om Ajax er bovenop te helpen. “Het duo heeft de onontkoombare beslissing genomen, waarvan het dus niet de vraag was of, maar wanneer deze zou plaatsvinden. Nu is het aan Van Gaal, Van Praag en toekomstig technisch commissaris Danny Blind om de goede technische besluiten te nemen. Wat moeilijker is dan een trainer ontslaan.”

Heeft Ajax een goed besluit genomen door Steijn te ontslaan?

  • Ja, de enige juiste beslissing
  • Nee, ze hadden meer tijd moeten geven
1541+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie