Ajax schotelt achterban drie mogelijkheden voor

Foto: Ajax schotelt achterban drie mogelijkheden voor

Ajax heeft de eigen achterban een compensatieregeling voorgelegd. Seizoenkaarthouders en fans met losse tickets voor de resterende thuisduels hebben een aanbod gekregen van de Amsterdamse club.

Het gaat om drie keuzemogelijkheden die door de reeds geïnformeerde supportersclubs als ‘riant’ worden omschreven. De Telegraaf schrijft: “Mensen die al losse kaarten in het bezit hadden voor de wedstrijden van Ajax in de Johan Cruijff ArenA tegen FC Twente, PEC Zwolle, Vitesse en VVV-Venlo kunnen het bedrag dat zij betaalden besteden aan merchandise en nieuwe losse tickets voor komend seizoen.

“Maar Ajax biedt ook de mogelijkheid het geld cash terug te krijgen én de optie af te zien van compensatie”, zo weet de krant. “Voor seizoenkaarthouders is er een vergelijkbare regeling. Zij kunnen ervoor kiezen de club te steunen en geen gebruik van de compensatie te maken. Ze kunnen echter ook vijftien procent van de afschafwaarde van hun seizoenkaart terugkrijgen. Of ze kunnen dat bedrag besteden aan een nieuwe seizoenkaart (scc), merchandise of losse kaarten voor het nieuwe seizoen.”

Ajax is eveneens zwaar getroffen door de coronacrisis. De club vreest tientallen miljoenen euro’s mis te lopen door de maandenlange periode zonder voetbal en mogelijk nog een langere periode zonder fans. Veel Ajax-fans hebben al aangegeven geen gebruik te willen maken van de compensatieregeling. Dat laatste is ook het advies van de supportersverenigingen.

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie