‘Ajax-ruildeal voor Noppert: vijf miljoen plus speler’

Foto: ‘Ajax-ruildeal voor Noppert: vijf miljoen plus speler’

Het zou zomaar kunnen dat Ajax in januari alles op alles gaat zetten om Andries Noppert weg te kapen bij sc Heerenveen. Momenteel staat de keeper van het Nederlands elftal nog onder contract bij de Friezen.

De Friezen willen in gaan zetten op een flink bedrag (tien miljoen euro). “Maar Ajax heeft een hele goede reservekeeper”, stelt Foppe de Haan, die daarom een ruildeal in gedachte heeft zodat de vraagprijs gedrukt kan worden. Jay Gorter zou dan de omgekeerde weg bewandelen.

De Haan vindt tien miljoen ‘aan de hoge kant’ en zou zelf überhaupt geen vraagprijs naar buiten brengen als verkopende partij. “Of een absurd bedrag: twintig miljoen euro, of zo.” In gesprek met Omroep Friesland pleit het clubicoon dus voor een ruildeal met Gorter. “Gorter is wat ongelukkig geweest, maar ik denk dat het voor Heerenveen een hele goede is. Dus ik zou zeggen: vijf miljoen euro, plus Gorter die naar ons toe komt.”

Reserverol in Amsterdam

Gorter brak in het profvoetbal door bij Go Ahead Eagles en kreeg begin dit seizoen de kans van trainer Alfred Schreuder, maar faalde tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal (3-5 tegen PSV) opzichtig en verdween daarna van het strijdtoneel. Remko Pasveer (38) nam het stokje over.

NEC Nijmegen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Vijf miljoen plus Gorter voor Noppert

  • Moet Heerenveen zeker doen
  • Moet Heerenveen niet doen
2391+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie