Ajax nipt te sterk voor Fortuna Sittard

Ajax blijft aan kop in de Eredivisie, maar overtuigend was de wedstrijd tegen Fortuna Sittard allerminst. De Amsterdammers kwamen op bezoek bij de club in Limburg niet verder dan een 1-2 overwinning. Daarmee staat Ajax opnieuw alleen aan kop in de Eredivisie.

De wedstrijd in Limburg begon met kansen voor beide ploegen. Ajax was onder meer via Sebastien Haller dichtbij, maar de bal mocht er niet in. Aan de andere kant kwam Emil Hansson gevaarlijk voor het doel van Ajax. Het duurde tot de twintigste minuut tot de score werd geopend. Sebastian Polter tikte een hoekschop van Ajax per ongeluk achter zijn eigen doelman. Daarna leek Fortuna razendsnel gelijk te maken, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ajax ging met een 1-0 voorsprong de kleedkamers in.

Na rust maakte Fortuna razendsnel gelijk. Lisandro Semedo gaf een assist op Mickael Tirpan. Daarna lijkt Ajax via Zakaria Labyad weer razendsnel op voorsprong te komen, maar zijn treffer wordt afgekeurd omdat hij de bal met de hand zou hebben geraakt. Niet veel later is het via Haller alsnog raak voor Ajax. Hij tikt een lage voorzet binnen bij de eerste paal. Alhoewel beide ploegen vervolgens nog kansen kregen, bleef het toch bij 1-2. Wel moest Polter na een zware overtreding er met een rode kaart vanaf.