AJAX maakt GEEN kans en UTRECHT wil DOORSPELEN | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #15

Foto: AJAX maakt GEEN kans en UTRECHT wil DOORSPELEN | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #15

Ajax verloor in het voorbije weekend van FC Utrecht en daarna werd oefenmeester Maurice Steijn ontslagen. Hoe nu verder? Maken de Amsterdammers tegen Brighton & Hove Albion en PSV wél kans? Gerald Vanenburg heeft het antwoord in de nieuwe SN Weekly met Anouk Hoogendijk. Ook Utrecht komt echter aan bod: de Domstedelingen kwamen met 2-0 voor, het werd 2-3 en vervolgens weer 4-3. Maker van de 3-3, een belangrijke gelijkmaker dus: invaller Jens Toornstra. Ook hij zit in de nieuwe Weekly en gaat onder meer in op alle onderbrekingen wegens bekertjes op het veld!

Ingrediënten SN Weekly aflevering 15: Ajax-drama, Noa Lang, Gabriel Misehouy, FC Utrecht-succes en Jens Toornstra

Oud-voetballer Gerald Vanenburg denkt niet dat Ajax kans maakt tegen zowel Brighton & Hove Albion in de Europa League als PSV in de Eredivisie: “Iedereen zegt in principe dat Ajax iedere wedstrijd kansloos is zoals ze nu spelen. Zeker als ze tegen behoorlijke ploegen spelen, maar ik vertel je: zelfs tegen degradatieploegen kunnen ze het heel moeilijk hebben. Ook tegen PSV hebben ze bijvoorbeeld geen kans, omdat ze kwalitatief en in de organisatie gewoon niet goed genoeg zijn. Wat heel erg pijnlijk is, hè.”

Extra lekker tegen Ajax

Bij FC Utrecht hangt de vlag er natuurlijk anders bij. De Domstedelingen hadden het moeilijk, maar wonnen wel van Ajax. Jens Toornstra viel in en maakte de 3-3. “Ja, die hadden we echt hard nodig”, zegt hij over de overwinning. “We zijn natuurlijk matig begonnen aan de competitie, al geldt dat ook voor Ajax. Dus een overwinning was wel even lekker.” Extra lekker tegen Ajax: “In Utrecht leeft dat natuurlijk extra. Je merkte wel dat ze (het publiek, red.) extra blij waren dat we van Ajax wonnen!”

SN Weekly

In SN Weekly blikt presentatrice Anouk Hoogendijk samen met jou terug op de afgelopen voetbalweek en vooruit op al dat ‘voetbalmoois’ wat komen gaat. SN Weekly komt elke dinsdag online op het YouTube-kanaal van SoccerNews.nl en daar wil jij natuurlijk als allereerste bij zijn! Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Komt het dit seizoen nog goed met Ajax?

  • Dat denk ik wel
  • Ik denk het niet
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie