‘Ajax-leden woest over karaktermoord, Van Praag moet boeten’

Foto: ‘Ajax-leden woest over karaktermoord, Van Praag moet boeten’

Michael van Praag moet zich verantwoorden voor de ‘karaktermoord’ die hij heeft gepleegd op Alex Kroes. Dat willen de leden van Ajax die de bestuursraad van de Amsterdamse club een brief gestuurd hebben waarin zij verzoeken om RvC-voorzitter Michael van Praag ter verantwoording te roepen.

Ajax-leden eisen excuses Van Praag aan Kroes

Dat schrijft Ajax Showtime, dat de brief, die door meerdere leden is ondertekent, in handen heeft. Volgens het Ajax medium staat er in de brief dat de leden ‘willen afzien van een mening en/of analyse of Kroes inderdaad heeft gehandeld met voorwetenschap. Zij vinden het aan de desbetreffende autoriteit (AFM) om daar een oordeel over te geven en om de juiste strafmaat te bepalen’.

De leden willen zich daarnaast onthouden van een mening over de door de RvC gekozen strafmaat en de mogelijke consequenties voor Ajax, klinkt het. “Dat zal als het goed is het resultaat zijn van een discussie tussen de RvC en alle betrokkenen (stakeholders) waarbij zorgvuldigheid uiteraard een vereiste is.”

Daarnaast is men van mening dat er door Van Praag ‘karaktermoord’ is gepleegd op Kroes. “Alex is niet alleen lid van onze vereniging, maar Alex is bovenal onze vriend en speler bij de Ajax Zaterdag Amateurs. Wij kennen Alex allemaal geruime tijd (sommigen van ons kennen hem al meer dan veertig jaar) en in onze ogen staat de integriteit van Alex buiten kijf. Daarnaast kennen wij hem als een hardwerkende professional die gerespecteerd wordt om zijn kennis en kunde.”

Ajax heeft Kroes nodig

De leden stellen dat Ajax juist een man als Kroes erg goed kan gebruiken om de club er weer bovenop te helpen. “Sinds 2000 heeft hij zich met veel succes en in meerdere hoedanigheden ontwikkeld tot een expert in deze industrie met een ongelofelijk en uitgebreid netwerk. Een expert wiens kennis en kunde wij goed kunnen gebruiken bij Ajax. Bovendien sluit het zo aan bij hetgeen wij allemaal zo mooi vinden aan onze club, Alex is een van ons!”

Volgens de leden heeft rvc-voorzitter Van Praag dan ook onjuist gehandeld. “Hoe kan dat het dan zijn dat onze erevoorzitter toch heeft gemeend Alex met de grond gelijk te maken en allerlei feitelijke onjuistheden te gebruiken om dit te doen? Wat heeft onze erevoorzitter gedreven om een ander lid van onze vereniging onheus te bejegenen? Is dit de manier hoe leden die verenigd zijn in onze club met elkaar omgaan? En “last-but-not-least” is dit wat andere leden accepteren in wat de erevoorzitter omschreef als een nette club? Het betreft hier immers onze vriend Alex, die de mensen in de vereniging al meer dan veertig jaar goed kennen, lid van de bordjesclub en gerespecteerd expert in de industrie.”

Van Praag ter verantwoording roepen

Er wordt dan ook een oproep gedaan om Van Praag ter verantwoording te roepen. “Hoe het ook zij, wij willen u, als bevoegd orgaan van de vereniging, vriendelijk, doch dringend, verzoeken om Michael van Praag ter verantwoording te roepen. Wij zijn van mening dat de erevoorzitter publiekelijk zijn verontschuldigingen moet maken naar Alex, te meer omdat Alex een van ons is, hij is onderdeel van onze familie. Er is geen enkele rechtvaardiging te bedenken voor het gedrag van de voorzitter van de RvC en wij kunnen dit daarom ook niet accepteren. Dit soort gedrag hoort niet bij de kernwaarden van onze vereniging en moet naar onze mening aangepakt worden. Ongeacht de reden van de onenigheid tussen Alex en de RvC. Beschaafdheid is hopelijk wat wij als leden van de vereniging gemeen hebben.”

Moet Van Praag ter verantwoording worden geroepen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
703+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:12
25+
‘Virgil van Dijk-transfer na megashock’
14:00
7+
Tim Cornelisse: “Vitesse blijft mijn club, ondanks uitdagingen”
13:49
13+
Strootman neemt beslissing over toekomst
13:25
148+
‘Noa Vahle laat bom ontploffen’
13:09
145+
‘Vervanger Bergwijn kost vermogen’
13:01
877+
‘Ten Hag krijgt Ajax-nieuws’
12:42
2088+
‘Brian Brobbey-stunt bij Oranje’
12:07
155+
Mbappé reageert ‘nee’ op vraag of hij naar Real Madrid gaat
11:45
41+
Harry Kane onzeker voor EK: ‘Het is alleen maar erger geworden’
11:28
56+
Rodrí over verschil tussen Manchester City en Arsenal: ‘Ze wilden ons niet verslaan’
11:07
103+
Carlo Ancelotti over wonderkind Güler: ‘Hij heeft iets heel speciaals’
10:52
71+
Brighton-coach onzeker over toekomst: ‘Ik dacht dat we het nog konden proberen’
10:30
33+
Ex-FC Groningen spits leidt de dans tegen Real Madrid
10:15
1020+
‘Huntelaar-achtige spits ideale opvolger Giménez’
09:40
1118+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
09:10
685+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
08:50
4301+
‘Xavi Simons komt voor monsterbedrag op de markt’
08:34
265+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
08:15
1126+
AD: ‘Feyenoord-deal staat op losse schroeven’
07:41
1090+
‘Slot moet vrezen voor vertrek van twee Liverpool-sterren’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie