Ajax krijgt steunpilaar geblesseerd terug

Foto: Ajax krijgt steunpilaar geblesseerd terug

Ajax hervat zijn Eredivisie-campagne komend weekend met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, maar het is nog maar de vraag of Edson Álvarez dan inzetbaar zal zijn. De middenvelder is tijdens een interland met Mexico deze midweek geblesseerd geraakt.

Ajax meldt zelf, op de clubwebsite:”Álvarez zal met weinig plezier terugkijken op zijn 53e interland voor Mexico. De Ajacied had afgelopen nacht een basisplaats in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Costa Rica, maar hij viel na rust geblesseerd uit. Het treffen in het Estadio Azteca in Mexico-Stad leverde geen doelpunten op. De ernst van de blessure bij Álvarez is nog niet duidelijk.”

Het lijkt te gaan om een knieblessure. “Of hij in de nacht van woensdag op donderdag in actie kan komen tegen Panama is twijfelachtig. De Mexicanen zijn nog verwikkeld in een hevige strijd om een WK-ticket. Mexico staat derde in de kwalificatiepoule en koestert een minimale voorsprong van één punt op – uitgerekend – Panama.”

Tegenvaller

“De uiteindelijke nummer drie bemachtigt een ticket voor het WK van later dit jaar in Qatar. De nummer vier is veroordeeld tot de play-offs. Canada en de Verenigde Staten staan boven Mexico in de finaleronde van de Concacaf voor WK-deelname”, aldus Ajax tot slot. De 24-jarige Álvarez is voor Erik ten Hag een belangrijke speler. Dit seizoen staat zijn teller al op 23 officiële wedstrijden, maar het zou dus zomaar kunnen dat nummer 24 er komend weekend nog niet gaat komen.

Wint Mexico ook zonder Álvarez van Panama? Waag een gokje bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Alvarez is in potentie absolute wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie