‘Ajax-drama loopt uit de hand’

Foto: ‘Ajax-drama loopt uit de hand’

Het is bijzonder onrustig bij Ajax. De eerste seizoenshelft verliep zeer teleurstellend, trainer Alfred Schreuder ligt zwaar onder vuur en daar komt de kwestie rond Daley Blind nu bovenop.

Voetbal International schrijft over Blind: “Wil hij knokken voor zijn plek, maar kan hij tegelijkertijd ook accepteren dat de keuze niet meer automatisch op hem valt? Dan is er zeker nog toekomst voor de 99-voudig international in Amsterdam. Heeft hij de honger van het wekelijks moeten spelen en volgt er anders teleurstelling, dan is een uitweg de beste optie.”

Het contract van Blind loopt na dit seizoen af, maar Ajax is bereidwillig om hem transfervrij te laten gaan. Het Belgische Royal Antwerp FC heeft hem een lucratief aanbod gedaan. VI: “In de tussentijd gonst het van de geruchten: van de clash tussen Schreuder en Blind, van de invloed van Blind op de spelersgroep, tot een bepaling in zijn huidige contract dat een bepaald aantal duels automatisch zorgt voor een contractverlenging, waardoor de clubleiding in de winterstop actie wil ondernemen. Het zijn geruchten, waarop de clubleiding van Ajax weigert in te gaan.”

Onrust zwelt aan

“Wat sowieso de realiteit is, is dat de onrust bij Ajax opnieuw verder is aangewakkerd. Na een slechte eerste seizoenshelft richten de pijlen zich op Schreuder, wordt de selectie als ondermaats en niet in balans beschouwd en kijken slechts weinig Ajacieden hoopvol uit naar de tweede seizoenshelft. En in de tussentijd is er niemand in de clubleiding die krachtig het woord neemt om duidelijkheid te verschaffen”, zo weet het medium. Dat heeft deels te maken met de onzekerheid rond Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar.

Ajax wil eerst een voetbalman aanstellen in de raad van commissarissen. De naam Danny Blind circuleert nadrukkelijk. “Geen onlogische volgorde, maar de huidige hectiek rond zijn zoon maakt het er voor Ajax allemaal niet overzichtelijker op”, zo weet VI. “Allerlei verhaallijnen lopen zodoende door elkaar heen en het is nu aan Ajax om duidelijkheid te scheppen. Op een stijlvolle manier.”

Wint Ajax met 0-2 bij NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat deze situatie exploderen?

  • Ja
  • Nee
4390+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie