‘Ajax deed bod op Tagliafico’

Foto: ‘Ajax deed bod op Tagliafico’

Ajax heeft volgens Het Parool in januari een poging gewaagd om Nicolás Tagliafico terug naar Amsterdam te halen. Beide partijen kwamen er financieel echter niet uit.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Contacten tussen Ajax en Tagliafico

De Argentijn is een publiekslieveling bij Ajax. Begin 2018 kwam Tagliafico naar de Johan Cruijff ArenA, tegelijkertijd met Erik ten Hag. Het bleek een gouden zet te zijn, want tot de zomer van 2022 bleef de linksback Ajax trouw. Met de Amsterdammers kwam hij onder meer in de halve finale van de Champions League terecht en behaalde hij meerdere landstitels.

Uiteindelijk zou hij 169 wedstrijden voor Ajax spelen, waarin hij goed was voor 16 doelpunten en 23 assists. Na het vertrek van Ten Hag naar Manchester United, koos Tagliafico ervoor om een meerjarig contract te ondertekenen bij Olympique Lyon. De 31-jarige Argentijn staat bij die club nog altijd onder contract.

Aanbod afgewezen door Olympique Lyon

Het is publiekelijk bekend dat Ajax en Tagliafico achter de schermen nog wel eens met elkaar spreken. Deze winter besloot Ajax om te proberen om hem los te weken bij zijn huidige werkgever, die op de zestiende plaats staat in de Ligue 1. Ajax legde een aanbod neer, maar die was niet voldoende om Olympique Lyon te overtuigen.

Voor Ajax was vervolgens al snel duidelijk dat het financieel niet meer kon bieden, waardoor Van ‘t Schip zich erbij neer moest leggen dat er geen extra ervaren speler naar de club kon komen. Met Jordan Henderson heeft de oefenmeester een speler in huis die dat de komende maanden wél moet bieden en Ajax naar de derde plek moet leiden.

Was Tagliafico een goede versterking geweest?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
959+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie