Agüero slaat weer toe in mogelijk kampioensduel: City op weg naar titel

Foto: Agüero slaat weer toe in mogelijk kampioensduel: City op weg naar titel

City moest doordeweeks vol aan de bak op bezoek bij Paris Saint-Germain en keerde met een mooie 1-2-zege huiswaarts. Manager Pep Guardiola had voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Crystal Palace heel wat wijzigingen in gedachten. Allen Ederson Moraes, João Cancelo en Rodri mochten blijven staan. De wisselingen zorgden ervoor dat Nahan Aké voor het eerst sinds december weer eens mocht starten. Van januari tot en met maart kampte de Oranje-verdediger met een hamstringblessure. Bij Crystal Palace kreeg Jaïro Riedewald een basisplaats, terwijl Patrick van Aanholt op de bank zat.

Zoals verwacht kreeg City de meeste kansen, maar Palace toonde zich ook gevaarlijk. Riedewald en Christian Benteke kregen mogelijkheden om de score te openen, maar misten. Namens de bezoekers hadden de aanvallers Raheem Sterling, Gabriel Jesus en Sergio Agüero het vizier niet op scherp. Laatstgenoemde, een specialist in scoren tijdens kampioenswedstrijden, liet zich gelden in de 57e minuut. De Argentijn nam de bal mee in de loop en rondde fraai af in het dak van het doel. City zette de voet op het gaspedaal en sloeg twee minuten later weer toe. Na een vloeiende aanval prikte Ferran Torres de bal in de verre hoek. Een zeer belangrijk moment voor de geëmotioneerde Spanjaard, die een moeizame periode kent en twee kampte met COVID.

Er waren kansen om de score op te voeren, maar uiteindelijk bleef de 0-2-eindstand op het scoreboard staan. Zo neemt City een voorschot op de titel. Die zouden ze zondag al kunnen vieren als nummer twee Manchester United in eigen huis verliest van Liverpool. Mocht dit niet gebeuren kan City volgende week kampioen worden in eigen huis tegen Chelsea.

Scoreverloop: (57′) Agüero 0-1 (59′) 0-2 Ferran Torres 0-2

Wordt City morgen kampioen?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie