Agent Van Dijk? ‘Rol in Gakpo-transfer niet overdrijven’

Foto: Agent Van Dijk? ‘Rol in Gakpo-transfer niet overdrijven’

Manchester United leek de beste papieren te hebben om Cody Gakpo over te nemen van PSV, maar toen sloeg Liverpool opeens toe. Virgil van Dijk wordt in Engeland gekscherend ‘Agent Van Dijk’ genoemd omdat hij zijn landgenoot overgehaald zou hebben om voor Anfield Road te kiezen…

En dat deed hij wel degelijk! “Al moeten we dat niet overdrijven”, wordt de aanvoerder van het Nederlands elftal geciteerd door De Telegraaf. “Ik heb hem gesproken en ik kon alleen maar goede dingen vertellen, omdat ik het hier heel erg naar mijn zin heb en we erg succesvol zijn. Maar ik hoefde hem niet te overtuigen. Ik ben heel blij dat Cody ook naar Liverpool is gekomen. Het is een goede voetballer en een goede jongen. Hopelijk kan hij zo snel mogelijk starten.”

Van Dijk voegt daaraan toe: “Ik weet hoe het is om in de winter tijdens een seizoen naar deze club te komen. We moeten Cody tijd geven. Ik weet zeker dat de fans van Liverpool dat ook zullen doen.”

Klopp en Gakpo

Eerder liet oefenmeester Jürgen Klopp van The Reds zich al uit over de onderhandelingen: “Het was een home-run. Virgil was er vanaf een bepaald moment bij betrokken. We hadden Virgil niet nodig om hem te overtuigen, maar hij bemoeit zich natuurlijk graag met dit soort zaken. En vanaf een bepaald moment heeft hij ook zijn zegje gedaan. Dat is alleen maar goed.”

Gakpo zelf zei over de adviezen van Van Dijk: “Hij zei alleen maar goede dingen. Ik ben ook blij dat hij hier is, zodat hij me met wat dingen kan helpen. Hij vertelde dat dit de juiste stap voor mij was om me te ontwikkelen en een betere speler te worden en dat het een heel grote club is, maar ook voelt als een echte familie. Ik denk dat dat ook heel belangrijk voor mij is, want ik ben een familieman.”

Agent Van Dijk?

  • Onzin
  • Hij heeft echt wel een rol gespeeld
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie