‘AC Milan gaat niet met Dest door’

Foto: ‘AC Milan gaat niet met Dest door’

AC Milan is volgens Relevo ontevreden over de prestaties van Sergiño Dest. De rechtsback maakte in Italië dit seizoen bepaald geen onuitwisbare indruk en keert aan het einde van het voetbaljaar hoogstwaarschijnlijk terug naar Barcelona.

Pijnlijk nieuws voor Dest

Toen Ronald Koeman bij Barcelona kwam te werken, koos hij ervoor om Dest bij Ajax los te weken. De vleugelverdediger had op dat moment een goed seizoen in Amsterdam achter de rug en had wel oren naar een vertrek naar de Spaanse stad. Het bleek echter geen gelukkig huwelijk te worden tussen beide partijen.

Na het vertrek van de Nederlandse oefenmeester zag hij zijn uitzicht op speeltijd afnemen, waardoor hij eieren voor zijn geld besloot te kiezen en afgelopen zomer de overstap maakte naar AC Milan. De Italianen kregen het voor elkaar om Dest voor een seizoen te huren en een koopoptie in het contract te laten opnemen.

AC Milan kan hem daardoor aan het einde van het seizoen voor twintig miljoen euro binnenhalen, maar is dit volgens het medium niet van plan. Mede door aanhoudende blessures en tegenvallende prestaties is de technische staf namelijk niet enthousiast genoeg over Dest. Het betekent dat hij komende zomer weer bij de selectie van Barcelona zal aansluiten.

Geen vertrouwen bij Barcelona

Voor zijn management ligt in dat geval echter een belangrijke taak te wachten, want Xavi lijkt niet van plan te zijn om Dest bij Barcelona een serieuze kans te geven. Wil de Amerikaanse International volgend seizoen een basisplaats hebben, dan zit er daarom niets anders op dan naar een andere werkgever uit te kijken.

Wint AC Milan op bezoek bij Napoli?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Dest te vroeg vertrokken bij Ajax?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, dat niet
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie