AA Gent vs Anderlecht: geweldige affiche voor een bekerfinale

Foto: AA Gent vs Anderlecht: geweldige affiche voor een bekerfinale

AA Gent neemt het op tegen Anderlecht in de finale van de zogeheten Croky Cup. Jawel, dat is de naam in België voor de nationale bekercompetitie, geloof het of niet. De winnaar krijgt naast een jaar lang gratis Croky chips (sic) ook een geweldige beker én een Europees ticket. Er hangt dus wel het een en ander aan vast. Beide ploegen hunkeren bovendien naar een prijs en de beker staat echt wel hoog aangeschreven in het Belgische voetbal. De ticketverkoop toonde dat feilloos aan: binnen de vijf minuten was het volledige Koning Boudewijnstadion uitverkocht. Er zullen dus minstens een 50000-tal mensen afzakken naar de Heizel, al zullen dat er vast nog veel meer zijn. Het belooft alleszins een spannende dag te worden voor de supporters! 

AA Gent: revanche nemen 

AA Gent heeft wel een aantal redenen om vol te gaan voor deze beker. In 2019 stond het namelijk ook in de finale van de Beker van België, maar bleef het op een 1-2 steken tegen KV Mechelen. Dat kwam toen eigenlijk een beetje uit de lucht gevallen, aangezien de meeste mensen ervan uit gingen dat Gent de beker wel mee naar huis zou nemen. Mechelen speelde op dat moment namelijk in tweede klasse, al was het zowel in die competitie als in de bekercampagne duidelijk dat ze klaar waren om naar een hoger niveau te gaan.
Een tweede, persoonlijke reden om Anderlecht vandaag een pak slaag te verkopen, is omdat Gent nét niet in de Champions play-offs geraakt is door Anderlecht. 

Op basis van de laatste maanden verdiende Gent absoluut een plaats daarin, maar Anderlecht kon nog net het hoofd boven water houden tegen KV Kortrijk en staat zeker ook niet onverdiend in de enige play-offs die er echt toe doen. AA Gent moet nu een beetje verkommeren in ‘play-off twee’ voor een ticket in de Conference League. Dat zullen ze zeker nog niet vergeten zijn, integendeel! 

Anderlecht: eerste prijs onder Kompany? 

Vincent Kompany is ondertussen ook al een tijdje trainer van Anderlecht, maar heeft voorlopig nog geen prijs gewonnen. Dit zou dus de uitgelezen kans zijn voor Vince the Prince om zijn verhaal rond ‘trust the process’ een beetje body te geven, om er echt eens resultaten aan te koppelen. Ze eindigen nu voor een tweede keer op rij derde in de reguliere competitie, wat zeker niet slecht is, maar we zijn stilaan dat een beetje normaal aan het vinden. Anderlecht moet eigenlijk elk jaar opnieuw voor die eerste plaats gaan. 

Die ambitie moet terug tot uiting komen, niet in het minst in de vorm van prijzen. Het winnen van deze Croky Cup zou ongetwijfeld een goede start zijn daarvoor!
Het voetballende aspect zit namelijk wel goed in elkaar. Anderlecht is vaak baas over de wedstrijd en houdt min of meer de controle, ondanks dat het soms wel wat spannend kan worden. Het grootste probleem is die controle omzetten in (belangrijke) goals op moeilijke momenten. Als ze ergens niet door kunnen breken van in het begin, dan wordt het ook moeilijker en moeilijker om dat eerste goaltje te maken. Op zich hebben ze 72 goals gemaakt op 34 wedstrijden dit seizoen, dus gemiddeld een dikke 2 goals per wedstrijd. Het probleem zit hem in de verdeling van die goals: soms maken ze er 7, maar iets te vaak ook 0 of slechts 1, terwijl ze er zelf ook tegen krijgen. 

Wedtip: beide teams scoren niet 

Ik verwacht een relatief gesloten wedstrijd van twee ploegen die vooral niet willen verliezen. Het zou wel eens op verlengingen en eventueel zelfs strafschoppen kunnen uitdraaien. Gent zal met zijn gekende driemansverdediging spelen die eerder in deze wedstrijd een vijfmansverdediging zal vormen, terwijl Anderlecht heel voorzichtig zal omspringen met zijn balbezit. Dat beide teams niet weten te scoren heeft nu een odd van 2,12.
Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Wie gaat met de ‘chipsbeker’ aan de haal?

  • RSC Anderlecht
  • AA Gent
8+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:42
4+
Ajax-leiding gekraakt: “Cruijf draait zich om in zijn graf”
08:26
160+
‘Peter Bosz stelt PSV-voorwaarde’
08:08
68+
‘Brenet op weg naar FC Twente-uitgang’
07:48
142+
Ajax-fans fileren ‘Team Heitinga’ na ‘schoffering’ Mislintat
07:31
101+
De Boer doet Van der Sar-onthulling: ‘Heeft hem pijn gedaan’
07:15
177+
‘Serie A-transfer lonkt voor Feyenoord-steunpilaar’
07:00
436+
SN Sterspeler: Xavi, Kökcü, Unnerstall of Hancko?
23:45
118+
Cerny maakt indruk: “Een beetje Robben”
23:31
694+
Van Nistelrooij keert terug binnen de lijnen
23:21
0+
Voorspelling: wie volgt AS Roma op en wint de Conference League: Fiorentina of West Ham United?
23:20
186+
‘AC Milan ontslaat icoon Maldini’
23:14
146+
‘Feyenoord blijft op pole voor Zweeds talent’
23:05
203+
“Van der Sar heeft het zwaar”
22:45
106+
Stuttgart maakt HSV-nachtmerrie compleet
22:30
775+
Zaakwaarnemer woest op Mislintat: “Schofterig”
22:24
238+
Sneijder zit Van Bommel dwars tijdens Rondo
22:12
436+
Perez lacht om ‘Mislintat-draai’: “Toch niet te geloven?”
22:00
332+
Koeman heeft slecht nieuws voor Oranje-duo
21:48
202+
‘Heerenveen-selectie kritisch op Van Wonderen’
21:36
153+
“Het moment om terug te komen naar Nederland”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie