“Voor de absolute top komt hij tekort”

Foto: “Voor de absolute top komt hij tekort”

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Tyrell Malacia, Marcos Senesi, Fredrik Aursnes en Luis Sinisterra bleef Orkün Kökçü wél bij Feyenoord. Oud-speler Luigi Bruins schat de Turk hoog in, maar nog niet hoog genoeg voor Real Madrid of Barcelona.

Over de aanvoerdersband bij Kökçü is veel te doen. “Ik denk dat Kökçü de juiste aanvoerder is. Als je kijkt welke spelers ze gehaald hebben, dat zijn allemaal jongens die nieuw zijn. Die maak je normaal gesproken niet meteen aanvoerder. Dan kijk je naar de jongens die er al iets langer zitten. En dan denk ik dat het goed is om een jongen die al een tijdje bij het eerste zit, belangrijk is en uit de eigen jeugd komt, aanvoerder te maken”, vertelt Bruins aan RTV Rijnmond.

“Voor de absolute top komt hij tekort. Daar zal hij in moeten groeien. Ik denk dat hij in eerste instantie een Europese club gaat zoeken. Spanje of Italië. Frankrijk is denk ik net iets te fysiek voor hem. De Bundesliga zou ook kunnen.” Feyenoord-watcher Dennis van Eersel meldt dat er met name vanuit Italië interesse was. “Maar Feyenoord heeft moeite gedaan om hem te behouden. Die aanvoerdersband zal onderdeel zijn geweest van dat verhaal.”

Spitsendiscussie

Tot slot vertelt Bruins nog dat hij wel begrijpt dat Danilo Pereira voorlopig nog eerste spits is, in plaats van Santiago Giménez. “Het is voor een trainer heel fijn als hij twee goede spitsen tot zijn beschikking heeft. Als je scoort als spits, dan blijf je staan. Dat is een soort ongeschreven regel.”

TIP: Verdien 9 keer je inleg als Feyenoord kampioen wordt!

Kokcu is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Oneens
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie