‘Lewandowski debuteert in El Clasico’

Foto: ‘Lewandowski debuteert in El Clasico’

Robert Lewandowski is nog maar net FC Barcelona-speler, maar zijn eerste wedstrijd is er meteen eentje om naar uit te kijken. Dat niet niet alleen om de de Poolse spits zijn eerste minuten in het Barcelona-shirt lijkt te gaan maken, maar vooral dat het tegen aartsrivaal Real Madrid is. 

Volgens Mundo Deportivo is de kans groot dat de Poolse aanvaller zijn eerste minuten maakt in de vriendschappelijke versie van El Clasico, die morgenochtend om 5 uur Nederlandse tijd wordt afgetrapt. Volgens de Spaanse krant is de Poolse spits de Spaanse taal nog niet machtig, maar lukt het trainer Xavi Hernandez wel om de spits in het teamproces mee te nemen en hem instructies te geven. 

Lewandowski heeft een doelpuntrijk verleden tegen Real Madrid. In totaal maakte hij in het shirt van Borussia Dortmund en Bayern München zes doelpunten tegen de Spaanse grootmacht. Dat kunnen er morgenochtend dus nog meer worden. 

FC Barcelona

De Poolse spits treft met Patrick-Emerick Aubameyang een oude bekende in het trainingskamp in Las Vegas. De pijlsnelle aanvaller was in het verleden al een dodelijk koppel met Lewandowski, toen het duo nog voor Borussia Dortmund speelde. Via Arsenal kwam Aubameyang uiteindelijk bij Barcelona terecht. 

In het verleden was Lewandowski nog dicht bij een transfer naar de tegenstander van morgenochtend. Ten tijden dat zijn contract bij Dortmund ten einde liep, ontving hij een contractvoorstel van de Spaanse grootmacht. Lewandowski besloot destijds in Duitsland te kiezen. Op zijn 33e maakte hij alsnog de transfer naar La Liga. 

TIP: Wint FC Barcelona van Real Madrid? Dan win jij 2.15x je inzet

Wordt Lewandowski een succes bij Barcelona?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie