Wie is Ajax-aankoop Calvin Bassey?

Foto: Wie is Ajax-aankoop Calvin Bassey?

Ajax tikte maximaal 26,5 miljoen euro af om zich te verzekeren van de diensten van Calvin Bassey. De linksbenige verdediger stelt zich in een interview met Ajax TV voor aan de fans en stelt zijn doelen voor de komende periode. 

De transfer naar Ajax is voor Bassey een droom die uitkomt. “Als kind droom je ervan om voor één van de grootste clubs van de wereld te spelen. Om in de Champions League te spelen, prijzen te winnen en dat doet Ajax”, stelt de zomeraanwinst. “Ze hebben een rijke geschiedenis. Ze hebben geweldige spelers die geweldige carrières hebben gehad, hier of ergens anders. Dat wil zeggen dat ze in ieder geval iets goed doen. Ze hoefden het geen twee keer te vragen toen ik het telefoontje kreeg. Het was een zekere “ja”. Geen enkele twijfel.”

Ajax 

Dat had niet alleen met de Champions League-plek van Ajax te maken, maar ook met de manier van spelen. Die past volgens Bassey bij zijn kwaliteiten. “Ik ben sterk, snel en ik houd van verdedigen en voetballen. Er is geen betere club om te leren voetballen dan bij Ajax. Dat trok me heel erg aan. Balbezit, aanvallen, naar voren spelen en ook zonder bal druk zetten als verdediger. Voor mij draait het om aanvallen, agressief zijn. Als het kan, houd ik ook wel van een mooie actie.”

Of de Nigeriaans international dat als centrale verdediger of linksback moet doen, maakt hem niets uit. “Voor elk van die posities heb je andere vaardigheden nodig. Op beide posities speel ik graag. Ik speel gewoon graag voetbal. Als spits, als keeper. Zet me maar gewoon op het veld, daar wil ik zijn. Ik wil gewoon voetballen, maakt mij niet uit op welke positie. Ik zal altijd alles geven.”

Bassey vindt het nog steeds gek dat Ajax bij hem uitkwam. “Ajax heeft een heel hoog niveau. Het balbezit, aanvallend voetbal, uitdagend. Daarom heb ik voor deze club gekozen. Het is een geweldige club. Dat ze interesse in me hadden, is te gek. Daarom zijn mijn verwachtingen ook hoog. De spelers individueel en als team, zullen me niet teleurstellen. De staf ook niet, want ze zijn allemaal heel erg ervaren. Ik kan van elk van hen leren en beter worden.”

TIP: Stunt Fortuna tegen Ajax? Dat is jou minimaal 6.9x jouw inzet waard!

Gaat hij Martinez doen vergeten?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie