Viergever: ‘Dat heeft mij over de streep getrokken’

Foto: Viergever: ‘Dat heeft mij over de streep getrokken’

FC Utrecht timmert momenteel hard aan de weg op de transfermarkt met het oog op het aankomende voetbalseizoen. Nick Viergever maakt bijvoorbeeld opeens onderdeel uit van de selectie van de Domstedelingen, en de centrumverdediger is ambitieus.

In gesprek met Voetbal International wijst Viergever naar een gevleugelde Utrecht-uitspraak uit 2020: we willen de top drie aanvallen. “Al was dat wel een beetje een ver-van-mijn-bed-show. Als speler ben je vooral bezig met je eigen club. Wat andere teams doen en uitspreken is niet echt een item in de kleedkamer.”

“Zelf vind ik dat ambitieuze juist wel in het voordeel van FC Utrecht spreken”, vervolgt de stopper. “Ook nu lees en hoor je veel over mogelijke versterkingen. Kwaliteitsspelers. Het geeft naar mijn mening alleen maar aan waar de club naartoe wil.”

Best of the rest

Hij doelt bijvoorbeeld op de komst van goalgetter Bas Dost: “Dat ambitieuze heeft mij juist over de streep getrokken. Ik ben hier niet gekomen om af te bouwen. Met FC Utrecht willen we voor Europees voetbal gaan. Ja, de concurrentie is groot. Vorig jaar had FC Twente een goed jaar. Daarnaast heb je natuurlijk nog AZ, Vitesse en een paar clubs onder de top drie die ik nu misschien nog vergeet. Wij mogen dan de zesde of zevende begroting hebben, maar we willen meer. En ik ben ervan overtuigd dat het er met deze groep in zit.”

TIP: Verdubbel je inleg als Utrecht van RKC wint in het eerste Eredivisie-weekend!

Verwacht jij veel van Utrecht?

  • Ik wel
  • Ik niet echt
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie