TRANSFERUURTJE: Bergwijn is Ajacied, ‘niet te weigeren bod’

Foto: TRANSFERUURTJE: Bergwijn is Ajacied, ‘niet te weigeren bod’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Steven Bergwijn heeft officieel zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij Ajax. De landskampioen maakt een recordbedrag over van 31,25 miljoen euro naar Tottenham Hotspur. De aanvaller is nu officieel de duurste aankoop ooit van Ajax, dat het transferrecord van Sébastien Haller breekt. De Ivoriaan werd voor 22,5 miljoen euro gekocht van West Ham United. Bij Spurs wist Bergwijn nooit echt een basisplaats te veroveren, waardoor de aanvaller deze zomer ook een transfer wilde maken met het WK in Qatar in het vooruitzicht. Ajax probeerde Bergwijn al in de afgelopen winterstop naar Amsterdam te halen, maar destijds ketste de transfer af. Nu is het Ajax toch gelukt om de aanvaller voor ruim dertig miljoen euro vast leggen. Trainer Alfred Schreuder laat op de clubsite weten blij te zijn met de komst van Bergwijn. “Het is tekenend voor de ambitie van Steven dat hij ervoor kiest om de stap naar Ajax te maken. Het is een speler met veel kwaliteiten, heeft een enorme drive en is ook bijzonder doelgericht. Uiteraard ben ik blij dat we hem hebben weten vast te leggen, het betekent een nieuwe kwaliteitsimpuls voor onze selectie.”

Het lijkt er sterk op dat Lisandro Martínez Ajax gaat inruilen voor Manchester United. De Engelse grootmacht heeft een bod van vijftig miljoen gedaan op de Argentijn meldt De Telegraaf en voldoet daarmee aan de gestelde vraagprijs van de Amsterdammers. Volgens de ochtendkrant moet de directie, in overleg met de raad van commissarissen, zich vrijdag buigen over het aanbod van de Engelsen. De 24-jarige Martínez is er zelf wel uit en vindt het tijd voor de volgende stap. De centrumverdediger kan bij United drie keer zoveel verdienen als in Amsterdam.

PSV roerde zich de afgelopen weken al flink op de transfermarkt, maar is ook nog altijd op zoek naar een sterke centrale verdediger. Daarbij lieten de Eindhovenaren het oog vallen op Marlon van Shakhtar Donetsk, maar de kans lijkt steeds kleiner te worden dat Braziliaan daadwerkelijk naar Eindhoven komt. VfL Wolfsburg-verdediger Micky van de Ven zou als alternatief gelden. Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV geïnteresseerd is in de centrumverdediger, die vorig zomer nog de overstap maakte van FC Volendam. De 21-jarige Van de Ven had een aanlooptijd nodig bij Wolfsburg, maar pakte aan het einde van het seizoen zijn kans. De vraag is dan ook of Die Wölfe bereid zijn om de verdediger na één seizoen alweer te laten gaan.

Het lukte Feyenoord niet om de koopoptie in het huurcontract van Cyriel Dessers te lichten. Daardoor lijkt de aanvaller komend seizoen gewoon bij KRC Genk te spelen, al houdt de spits de deur nog altijd op een kiertje. In gesprek met Het Laatste Nieuws kijkt Dessers terug op zijn succesvolle jaar in De Kuip. “Het was het mooiste jaar in mijn carrière. Ik werd er een betere voetballer, leerde omgaan met de druk om voor 50.000 man te voetballen en speelde een Europese finale. Er zijn veel topspelers die dat niet kunnen zeggen.” Feyenoord wilde langer door met Dessers, maar beide partijen kwamen niet uit de onderhandelingen. Het stoorde de spits met name dat zijn ‘gortige’ salariseisen het struikelblok zouden zijn. “Het werd sappiger en sappiger gemaakt. Je kunt zoiets het beste laten passeren. Maar tien miljoen? Dan jeukt het toch om te reageren. Het vervelende was dat sommige supporters geloofden dat het zo gelopen was.” Toch zegt Dessers nog altijd goed contact hebben met Feyenoord. “Ik spreek de trainer (Arne Slot, red.) regelmatig. Die deur is nog niet helemaal dicht.”

Buitenland:

De toekomst van Frenkie de Jong blijft de gemoederen bezighouden. Volgens journalist Achraf Ben Ayad dreigt de situatie nu zelfs te ontsporen. De in Barcelona werkzame Ben Ayad laat weten dat de relatie tussen FC Barcelona en het management van De Jong een dieptepunt heeft bereikt. Volgens de journalist is deze relatie ‘zeer slecht’ en is de samenwerking tussen club en diens zaakwaarnemer Ali Dursun nagenoeg verbroken. FC Barcelona en kamp-De Jong leven op gespannen voet. Beide partijen beweren met elkaar door te willen, maar de clubleiding eist een enorm loonoffer en daar zou de middenvelder niet aan mee willen werken. Dat zou kunnen betekenen dat de Oranje-international verkocht moet worden.

TIP: Verdien 4.50 keer je inleg als Erling Haaland Premier League-topscorer wordt!

Gaat Bergwijn het goed doen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie