‘Barcelona-toekomst De Jong duidelijk na megadeal’

Foto: ‘Barcelona-toekomst De Jong duidelijk na megadeal’

De financiële situatie van FC Barcelona blijft in Spanje een belangrijk onderwerp van gesprek. De grootmacht sloot onlangs een dikke deal met Spotifiy over het hoofdsponsorschap en de naamrechten van het Camp Nou-stadion, maar voorzitter Joan Laporta heeft tijdens de ledenvergadering van de club een nóg belangrijkere stap gezet. 

FC Barcelona heeft veel bezittingen waar veel geld mee wordt verdiend. Het kosten-baten-plaatje van de club zit jaarlijks rond de miljard (!) euro aan omzet/kosten. Omdat de schuldenlast van Barcelona enorm groeide, is de club gedwongen om een aantal van deze bezittingen (deels) te verkopen aan externe partijen. 

Zo wordt volgens Mundo Deportivo veel geld binnengehaald met de verkoop van 49% het ‘Barça Licensing en Marchandising’-pakket, waar onder andere de verkoop van shirtjes onder vallen en andere zaken met het FC Barcelona-logo daarop. Daarnaast wordt er óók een deel van de televisierechten van de club verkocht. Gezamenlijk zou dat de club tussen de 700 en 800 miljoen euro (!) opleveren. 

Dat geld is voor de lopende zaken bij de club, maar óók om Xavi Hernandez meer ruimte te geven om de selectie te kunnen versterken. De club heeft door Financial Fair Play al een flink jasje uit moeten doen, maar vooral qua loonkosten wordt het – naarmate de omzet van de club verder daalt – steeds moeilijker om onder het vereiste percentage salariskosten/omzet te blijven. 

De verkoop van de rechten moet ervoor zorgen dat spelers zoals Robert Lewandowski deze zomer naar FC Barcelona kunnen komen. Los van de superster van Bayern München, tekenden Andreas Christensen en Franck Kessié al een voorcontract in Camp Nou. Omdat er officieel nog geen salarisruimte is, zijn deze spelers echter nog niet gepresenteerd, weet Mundo Deportivo. 

Mocht Barcelona deze deal inderdaad sluiten, dan kan dat ook directe gevolgen hebben voor de toekomst van Frenkie de Jong. De Oranje-international staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, dat in totaal tachtig miljoen euro wil betalen voor de Nederlander. De financiële situatie van FC Barcelona was altijd de belangrijkste reden voor een mogelijk vertrek. Als dat (voorlopig) geen probleem meer is, krijgt De Jong wellicht zijn zin en kan hij tóch bij FC Barcelona blijven. 

TIP: Wedden op wedstrijden van FC Barcelona doe je bij Circus! 



Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Waar ligt toekomst De JOng?

  • FC BArcelona
  • Manchester United
  • Andere club
1187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie