Fortuna-Ajax, PSV-Emmen en Vitesse-Feyenoord bij eerste speelronde Eredivisie

Foto: Fortuna-Ajax, PSV-Emmen en Vitesse-Feyenoord bij eerste speelronde Eredivisie

De KNVB heeft dinsdagmiddag speelschema voor de eerste speelronde in het betaald voetbal bekendgemaakt. Het voorlopige volledige programma van het seizoen 2022/23 volgt woensdagochtend.

In de eerste week van augustus zal de bal weer rollen op de Nederlandse velden. Landskampioen Ajax zaterdag 6 augustus begint de jacht op titelprolongatie in Limburg bij Fortuna Sittard. Later op de dag ontvangt PSV promovendus FC Emmen. Zondagmiddag begint Feyenoord met een op papier lastige uitwedstrijd tegen Vitesse. De overige promovendi, Excelsior en FC Volendam, starten met een bezoek aan respectievelijk SC Cambuur en FC Groningen.

De openingswedstrijd wordt gespeeld in het Abe Lenstra, als sc Heerenveen de gastheer is tegen Sparta Rotterdam. In de Keuken Kampioen Divisie op papier de nodige toppers in de eerste speelronde: het gedegradeerde Heracles Almelo neemt het thuis op tegen ADO Den Haag, dat net niet promoveerde. Willem ll ontvangt Jong PSV, terwijl PEC Zwolle begint tegen De Graafschap.

Seizoen onderbroken

Het komende Eredivisie-seizoen is bijzonder, omdat het in het najaar wordt onderbroken vanwege het WK in Qatar. De eerste seizoenshelft eindigt daarom in het weekend van 11,12 en 13 november. Op 6 januari, drie weken na het WK, wordt de Eredivisie hervat.

TIP: Een gokje wagen op Nederlandse duels doe je bij Circus. Pak nu liefst €250 welkomstbonus, klik hier!

Meteen een leuke speelronde?

  • Tuurlijk wel
  • Mwah…
57+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie