TRANSFERUURTJE: Groot Frenkie én Luuk de Jong-nieuws

Foto: TRANSFERUURTJE: Groot Frenkie én Luuk de Jong-nieuws

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Erik ten Hag en Ajax hebben een gentlemen’s agreement gesloten. De oefenmeester heeft de Amsterdamse club beloofd dat hij de selectie niet leeg gaat roven. Dat meldt The TimesDe manager van United mag proberen om een enkele Ajacied mee te nemen naar Manchester United, maar de Amsterdammers hebben de garantie gekregen dat het daarbij blijft.

Armindo Bruma zet zijn voetbalcarrière niet voort in Brazilië. Volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad kan er een streep door een overstap naar Botafogo. Elfrink schrijft maandagavond via Twitter: “Botafogo heeft wel naar Bruma geïnformeerd, maar dat gaat hem nu in ieder geval niet worden voor de PSV-aanvaller. Het is op dit moment geen optie voor hem, klinkt het vanuit zijn entourage. Bruma meldt zich behoudens onvoorziene ontwikkelingen maandag gewoon in Eindhoven.”

In navolging van de geruchten over Juventus-interesse in Owen Wijndal, claimt CalcioMercato nu ook te weten hoeveel AZ voor de linksback eist. Het medium rept over een vraagprijs van vijftien miljoen euro; aardig wat meer dan de geboden tien miljoen van Juve. Het is ook nog maar zeer de vraag of Ajax zoveel geld over heeft voor de vleugelverdediger.

Er lonkt fantastisch nieuws voor PSV. Volgens ESPN heeft Luuk de Jong twijfels geuit over een transfer naar het Mexicaanse Deportivo Toluca. De club uit de Mexicaanse Liga MX ziet in De Jong een welkome aanwinst. Toluca zou al een eerste poging hebben ondernomen, maar het genoemde medium bericht dat de Oranje-international niet erg enthousiast rekende. De spits zou een overstap naar een ander continent niet als ideale optie zien.

Buitenland:

Het begint er steeds meer op te lijken dat Frenkie de Jong volgend seizoen voor Manchester United speelt. Volgens SPORT zijn er concrete ontwikkelingen die in Engels voordeel uitpakken. De Spaanse sportkrant schrijft dat de Oranje-international zelf overstag is gegaan. De Jong wil bij voorkeur bij FC Barcelona blijven, maar zijn aanvankelijke standpunt over een transfer was ook een keiharde ‘nee’. Inmiddels heeft hij kenbaar gemaakt dat een transfer wél bespreekbaar is en dat United een poging mag ondernemen nu Erik ten Hag hem als topaankoop heeft bestempeld.

Wout Weghorst staat voor een belangrijke beslissing. Volgens Sporx heeft de spits van Burnley een akkoord bereikt met Besiktas, maar moet hij de knoop nog doorhakken. Weghorst vertrok in januari van VfL Wolfsburg naar Burnley, maar sprak toen al af dat hij bij degradatie verder zou kijken. Dat is nu dus aan de hand. Volgens Turkse bronnen mag de spits zelfs een gratis huurtransfer maken en Besiktas zou nu dus op poleposition liggen.

TIP: Wint 2,27 keer je inleg met een goal van Weghorst tegen Wales!

Wie gaat een transfer maken deze zomer?

  • Frenkie de Jong
  • Luuk de Jong
  • Beiden wel
  • Beiden niet
954+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
62+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
70+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
30+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
43+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
274+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
58+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
95+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
239+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
839+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
165+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
46+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
374+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
763+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
201+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
326+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
347+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie