Toornstra kritisch op Van Gaal: ‘Jut en Jul-competitie is niet terecht’

Foto: Toornstra kritisch op Van Gaal: ‘Jut en Jul-competitie is niet terecht’

Jens Toornstra kijkt uit naar de Conference League-finale tegen AS Roma. De middenvelder vindt dat er te denigrerend is gedaan over het toernooi en vindt de uitspraken van bondscoach Louis van Gaal over de ‘Jut en Jul-competitie’ dan ook niet terecht. 

In gesprek met Feyenoord TV laat Toornstra dan ook weten dat het voor de Rotterdammers helemaal niet zo makkelijk was om zo ver te komen. “Het deelnemersveld was opgevuld met clubs die we eigenlijk niet eerder hebben gezien. Maar als je ziet welke clubs wij tegen zijn gekomen en hebben moeten verslaan om hier te komen.” De uitspraken van Van Gaal over het toernooi kan de middenvelder dan ook niet waarderen. “Ik vind dat nogal dramatisch omschreven. Het zijn de beste clubs uit een bepaald land. We hebben ons er goed doorheen geslagen en staan terecht in de finale.”

Onvergetelijk seizoen

In de Eredivisie eindigde Feyenoord als derde achter Ajax en PSV, maar volgens Toornstra hebben de Rotterdammers teveel punten laten liggen. “Als je naar begroting kijkt, is dat prima, maar ik heb wel het gevoel dat we er meer uit konden halen in bepaalde wedstrijden.” Het Europees succes maakt volgens Toornstra echter veel goed. “Aan de andere kant hebben we een mooie succesvolle Europese campagne achter de rug, die we hopelijk goed kunnen afsluiten. Lukt dat, dan is het alsnog een onvergetelijk seizoen.”

TIP: Scoort Toornstra tegen AS Roma? Pak 6.55 keer je inzet!



Is het knap dat Feyenoord in de finale van de Conference League-finale staat?

  • Ja
  • Nee
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie