Toch nog prijs voor Van Bronckhorst in dramaweek

Afgelopen midweek verloor Rangers FC na een bloedstollende strafschoppenreeks de finale van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt, vandaag grepen de Schotten een doekje voor het bloeden door de nationale beker te pakken: in de eindstrijd ging Heart of Midlothian na verlenging met 2-0 over de knie.

Op Hampden Park hadden de Rangers vandaag aardig wat moeite metHearts, de nummer drie van de competitie. Al helemaal met vijf andere namen aan de aftrap dan afgelopen midweek in Sevilla tegen Frankfurt, waar 120 loodzware minuten werden gespeeld. Trainer Giovanni van Bronckhorst achtte frisse benen noodzakelijk.

Vanaf minuut één creëerden de gastheren veel kansen, maar onder meer Ryan Kent en Amad Diallo (Manchester United-huurling) hadden hun vizier niet op scherp. Omdat de ban na negentig minuten nog steeds niet gebroken was, werd er opnieuw een verlenging ingegaan door Rangers.

Dit keer werd die wél gewonnen: Ryan Jack en Scott Wright scoorden in drie minuten tijd twee goals en beslisten daarmee de finale. Toch nog een prijs voor Van Bronckhorst en co dus dit seizoen.

Scoreverloop: 1-0 (94′) Ryan Jack, 2-0 (97′) Scott Wright

TIP: Wint Sint Johnstone vandaag in de Schotse competitie van Inverness? Bijna tweemaal je inleg bij Circus!