Ajax sluit sponsordeal en wil voetbal ontwikkelen op Curaçao

Foto: Ajax sluit sponsordeal en wil voetbal ontwikkelen op Curaçao

De Ajax-spelers kunnen tijdens de trip naar Curaçao vooral lekker te relaxen, maar het clubbestuur is er ook voor zakelijke redenen. Zo sloot het een sponsordeal met Sandals Resort, een bekende all-inclusive hotelketen in het Caraïbisch gebied. In samenwerking met de Sandals Foundation willen de Amsterdammers het voetbal op het eiland verder ontwikkelen. 

‘Het project bestaat uit meerdere elementen’, valt te lezen op de website van de landskampioen. ‘Ajax en de Sandals Foundation gaan duurzaam geproduceerde voetbalmaterialen aanbieden, zoals voetbaldoelen waarvan de netten gemaakt zijn van oude visnetten die uit de oceaan zijn gevist. Daarnaast gaan Ajax-coaches samen met lokale coaches een jaar lang voetballes geven op Curaçaose scholen.’

Missie van Ajax

Algemeen directeur Edwin van der Sar toont zich enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Ajax heeft als missie om de toekomst van het voetbal op wereldwijd niveau kracht bij te zetten. Dit begint bij onze jeugd, de volgende generatie. Daarom doen we er alles aan om toekomstige generaties te inspireren. Samen met SRI en de Sandals Foundation kijken we er naar uit om impactvolle voetbalprogramma’s voor kinderen op Curaçao en de rest van het Caribisch gebied op te zetten.”

Via een ludiek filmpje maakte Ajax donderdagmiddag de samenwerking officieel. Jurriën Timber en Edson Álvarez, onder begeleiding van Bob Marleys Three Little Birds, leveren daarin de eerste Future Goals af bij het MGR Niewindt College op Curaçao. Jeanne Hellburg, het hoofd van de school, is er blij mee. “Je ziet en voelt echt wat voetbal voor de kinderen betekent; geef ze een bal en een doel en niets anders lijkt meer toe te doen. Future Goals is een geschenk voor ons en alle kinderen op deze school.”

Mooie samenwerking?

  • Ja, top!
  • Ach…
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie