‘Utrechter vertrekt transfervrij, FC Twente optie’

Foto: ‘Utrechter vertrekt transfervrij, FC Twente optie’

Het ziet er inmiddels naar uit dat FC Utrecht komende zomer afscheid moet gaan nemen van middenvelder Joris van Overeem. Een potentiële nieuwe werkgever voor hem is FC Twente.

Een jaar geleden werd Van Overeem (27) al aan Twente gelinkt, toen kwam het niet tot een deal tussen de clubs. Maar omdat hij dit seizoen amper aan spelen toekomt, wacht komende zomer alsnog een afscheid. Zijn teller bleef staan op 23 wedstrijden, waarvan tien als basisspeler. Tegenover RTV Utrecht bevestigt Van Overeem dat de nacompetitieweken zijn laatste wedstrijden voor de Domstedelingen lijken te worden. “Ja, die kans is wel aanwezig. De kans is groter dat ik vertrek dan dat ik blijf.”

FC Twente?

De website TwenteInsite schrijft verder: “Van Overeem is om meerdere redenen een interessante speler te noemen. Bij FC Dordrecht, AZ en FC Utrecht speelde hij samen 213 Eredivisiewedstrijden. Hierin kwam hij 14 keer tot scoren en leverde hij 27 assists. Ook heeft hij de nodige ervaring in Europa. De teller staat op 26 Europese wedstrijden waarvan 12 wedstrijden met AZ en 14 met FC Utrecht.”

In zijn voordeel spreekt verder dat Van Overeem een ‘manusje-van-alles’ is. “Hij begon zijn meeste wedstrijden als controlerende middenvelder, maar speelde ook een flink aantal wedstrijden als aanvallende middenvelder. Van Overeem is een complete middenvelder met de nodige ervaring, hetgeen de selectie goed kan gebruiken in aanloop naar het nieuwe seizoen en het Europese avontuur.”

TIP: Wint Utrecht van Vitesse? Pak 2.06 keer je inzet!

Moet Twente hem oppikken?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie