“Je kan toch niet elf spelers wegdoen en er maar drie voor terughalen?”

Foto: “Je kan toch niet elf spelers wegdoen en er maar drie voor terughalen?”

Ondanks de degradatie is oefenmeester Dick Schreuder bereid om bij PEC Zwolle te blijven. Daar zit echter wel een nogal uitgesproken ‘maar’ aan vast: de clubleiding moet hem een ‘profvoetbal-waardig’ elftal geven. Er gaat nogal wat veranderen bij PEC…

“De randvoorwaarden moeten wel goed zijn”, geeft de coach aan in De Stentor. “Er gaan elf spelers weg. Als ze me daarvoor drie spelers teruggeven, kunnen ze het beter zelf doen. Ja, echt. Je kan toch niet elf spelers wegdoen en er maar drie voor terughalen?”

Ook buiten het veld moet er gewerkt worden: “Hoe kan je een voetbalbedrijf leiden als je geen normaal trainingsveld hebt? Dat je ook nog eens moet delen met jeugd. Daar het begint het toch mee? We hebben het hier wel over een voetbalclub, hè!” Ook het krachthonk verdient volgens Schreuder een make-over: “Ik durf te zeggen dat bij Katwijk (waar hij tussen 2014 en 2018 trainer was, red.) heel wat dingen beter en sneller zijn geregeld dan bij PEC. Dat is een harde uitspraak, maar is wel zo. Echt, wat ik hier heb aangetroffen, kan gewoon niet meer qua professionalisme.”

Bekerwinst

In 2014 won PEC de KNVB Beker nog… “Als je aan Bram (clubicoon Bram van Polen, red.) vraagt hoe dat komt, zegt hij: omdat elf spelers de dag van hun leven hadden en de loting gunstig was. Zo moet je het ook zien. Als wij dit seizoen alle geluk van de wereld hadden gehad, waren we er ook in gebleven. Maar dan zijn de problemen nog niet weg.”

TIP: In de welkomstbonus bij bookmaker Circus van 250 euro!

Geef jij hem gelijk?

  • Zeker
  • Nee
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie