Kampioensduel Ajax: Brobbey en Ihattaren op de bank

Foto: Kampioensduel Ajax: Brobbey en Ihattaren op de bank

De strijd om het Eredivisie-kampioenschap had een stuk spannender kunnen zijn, als Ajax had verloren van AZ en/of PSV had gewonnen van Feyenoord. Dat gebeurde alleen niet, waardoor de landstitel de Amsterdammers bijna niet kan ontgaan. Of gooit sc Heerenveen (voorlopig) roet in het eten? 

Oefenmeester Erik ten Hag liet op zijn persconferentie weten: “Na de wedstrijd tegen AZ zei ik al dat we het stuur nog altijd in handen hadden. Door het resultaat van PSV kregen we het nóg steviger vast. Het verschil was vier punten en blijft vier punten. Maar wel met nog maar twee in plaats van drie wedstrijden te spelen. In die zin kun je zeggen dat Ajax de winnaar van het weekeinde is.” 

En nu? “We willen het tegen Heerenveen afmaken met een overwinning. Ik reken erop dat de hele Johan Cruijff ArenA vol achter ons staat, maar wij moeten het doen.” 

Waarschuwing

Het is ook bepaald niet zo dat Heerenveen al uitgespeeld is. De Friezen vechten namelijk nog om een plekje in de play-offs. Trainer Ole Tobiasen waarschuwde de tegenstander van woensdagavond: “Wij proberen altijd een resultaat te halen. Waar we ook spelen. We zijn niet bezig met een mogelijke landstitel van Ajax, maar met het veroveren van plek acht in deze competitie.” 

“We gaan ons uiterste best doen om een resultaat te halen, hoe moeilijk dat misschien ook mag worden”, vervolgde de oud-Ajacied. “Daarbij hebben we alle scenario’s met de selectie besproken. Want niet alleen de punten, maar mogelijk ook het doelsaldo speelt mee om zondag tegen Go Ahead Eagles (thuis, red.) de play-offs te kunnen bereiken. En dat doelsaldo is nu nog in het voordeel van ons.”

Wat denk jij?

  • Ajax wint
  • Heerenveen wint
  • Dit wordt een gelijkspel
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie