Koevermans: ‘Arbitrage moet geschorst worden’

Foto: Koevermans: ‘Arbitrage moet geschorst worden’

Danny Koevermans had genoten van de topper tussen Feyenoord en PSV. In de topwedstrijd zag hij in Cody Gakpo en Cyriel Dessers de uitblinkers van de wedstrijd. De voormalig aanvaller van onder andere AZ en PSV selecteerde voor De Telegraaf beide spelers voor het elftal van de week. Arbiter Serdar Gözübüyük kon op de nodige kritiek rekenen.

Volgens Koevermans is Gakpo een speler van de buitencategorie. “Cody Gakpo is in de Eredivisie buitencategorie en maakte twee uitstekende goals in de topper tegen Feyenoord. Het had mooi geweest voor de mensen in Brabant wanneer hij zich na de bekerfinale opnieuw tot matchwinner kon kronen.” Volgens Koevermans zou het voor PSV goud waard zijn als Gakpo besluit te blijven. “Het zou voor PSV mooi zijn als hij nog een jaartje blijft, maar ik denk wel dat hij een transfer gaat maken. Gaat hij naar Engeland, dan zet ik met alle plezier de tv voor hem aan.”

Goede Dessers

Over Gözübüyük was Koevermans minder lovend. “Ik zou de arbitrage schorsen na het penaltymoment.” Wel had Koevermans lof over voor Feyenoord-spits Cyriel Dessers. “Hij was weer een aantal keer heel gevaarlijk en legde er in minuut 86 en 96 weer twee binnen, tegen PSV. Hij doet wat ’ie moet doen, waar een spits op beoordeeld wordt. Dat het geen penalty waard was is iets anders, maar hem zo koel binnenschieten op dat moment: geweldig gedaan opnieuw.”

TIP: Scoort Dessers ook tegen Go Ahead Eagles? Pak 2.05 keer je inzet!

Moet Gözübüyük geschorst worden?

  • Ja
  • Nee
364+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie