Feyenoord vs Marseille: rellen op komst?

Foto: Feyenoord vs Marseille: rellen op komst?

Feyenoord en Marseille hebben twee bijzonder fanatieke supporterskernen waartussen het wel eens zou kunnen clashen de komende twee confrontaties. Daar komt nog eens bij dat zowel Feyenoord als Marseille de laatste weken uitstekende resultaten kunnen voorleggen en duidelijk in hun beste vorm verkeren. We zouden dus wel eens een heel interessante wedstrijd van hoge kwaliteit kunnen krijgen, als het natuurlijk niet overschaduwd wordt door het niet-voetballende aspect. Kan Feyenoord de trots (en de coëfficiënt) van Nederland hoog houden in Europa? 

Feyenoord: uitstekende reeks 

Feyenoord is de laatste weken heel veel vlakken goed bezig, niet in het minst op vlak van goals maken. Alle competities samengenomen scoorde het de laatste 10 wedstrijden maar liefst 29 keer! Dat is een gemiddelde van net geen drie goals per wedstrijd, wat aantoont in welke goede vorm ze vooraan verkeren. Sinisterra bijvoorbeeld scoorde de laatste weken, ondanks zijn jonge leeftijd, bijna elke wedstrijd. Ook Dessers zet de jongste weken alle verwachtingen op z’n kop en scoort heel belangrijke goals. Kunnen zij ook tegen Marseille het verschil maken? 

Het zal echter van meer moeten afhangen dan enkel deze twee jongens. Achteraan hebben ze duidelijk problemen om de nul te houden, iets wat Feyenoord maar heel zelden lijkt te lukken de laatste weken en zelfs maanden. Als ze een goed resultaat tegen de Fransen willen neerzetten, dan zullen ze een stuk attenter moeten zijn in de omschakeling. Ze mogen ook iets agressiever zijn in het verdedigen, maar dat heeft natuurlijk voor een deel ook met de jonge leeftijd te maken van de verdedigende linie. Goede communicatie en tonnen met grinta zullen noodzakelijk zijn om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. 

Marseille: uitstekende reeks

Jawel, ook Marseille is aan een meer dan uitstekend parcours bezig in maart en april. Dat levert hen een stevige tweede plaats op in de Ligue 1 en dus een halve finaleplaats in de Conference League. De resultaten zijn echt wel bijzonder indrukwekkend te noemen. Alle competities samengenomen won het tien van de laatste elf wedstrijden! Het enige verlies kwam er een kleine twee weken geleden tegen Paris Saint-Germain, wat uiteraard helemaal geen schande is. Er werd zelfs nog een goal van Saliba op het einde van de wedstrijd afgekeurd voor buitenspel na tussenkomst van de VAR. Het had dus zomaar op 2-2 kunnen eindigen, wat de reeks nog indrukwekkender zou maken. 

Als er een speler de laatste weken in vorm is, dan is het wel Dimitri Payet. Die naam doet bij menig voetballiefhebbers ongetwijfeld een belletje rinkelen. Voor diegenen die het nog niet wisten: hij speelt nu bij Marseille de pannen van het dak op geheel eigenzinnige wijze, zoals we niet anders van hem gewoon zijn. Het ‘enfant terrible’ gaf dit seizoen in de competitie al tien assists, maar legde ook zelf de bal al twaalf keer in het netje. In de Conference League is hij goed voor drie assist en drie goals in vijf wedstrijden, waarvan trouwens de goal tegen PAOK Saloniki rechtstreeks in de dunne geschiedenisboeken van die competitie kan gestoken worden. ‘What a strike’, zou Klopp zeggen! 

Wedtip: Marseille wint 

Ik vrees voor de Nederlandse trots dat Marseille toch nog een niveau te hoog gegrepen is, al moet elke wedstrijd natuurlijk gespeeld worden. De bookies geven wel degelijk het voordeel aan Feyenoord, zeker in het thuisduel, maar ze zullen het allerminst gemakkelijk hebben. Er ligt volgens mij meer value bij een overwinning voor Marseille, dat geeft je 3,10 keer je inzet terug bij Circus. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Denk je dat Feyenoord deze wedstrijd zal winnen?

  • Ja, sowieso
  • Nee, ik denk het niet
  • Een gelijkspel zit er wel in
216+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie