FC Volendam na dertien jaar terug in Eredivisie

Foto: FC Volendam na dertien jaar terug in Eredivisie

FC Volendam is na dertien jaar weer terug in de Eredivisie. Onder aanvoering van trainer Wim Jonk werd vrijdagavond de beslissende stap gezet door met 1-2 te winnen bij FC Den Bosch.

Volendam degradeerde in 2009 uit de Eredivisie. Het Andere Oranje kreeg sindsdien meerdere pogingen om de Eerste Divisie te verlaten, maar faalde telkens en fungeerde zelfs een aantal seizoenen als grijze muis. Pas sinds de aanstelling van Jonk als hoofdtrainer keerde het elan terug in Volendam, al lukte het de ploeg niet meteen om die status te verzilveren.

Dit seizoen keerde de angst opnieuw terug in Volendam. De oranjehemden verspeelden een ruime voorsprong in de Keuken Kampioen Divisie, waardoor FC Emmen er zelfs in slaagde om de koppositie over te nemen en de eerste promotieplek op te eisen. Door het 2-2 gelijkspel van ADO Den Haag tegen Jong PSV kreeg ook de formatie van Jonk de kans om promotie veilig te stellen.

Al na een half uur leidde FC Volendam met 0-2, nadat het eerst nog de lat raakte. Josh Flint profiteerde in Den Bosch van slecht uitverdedigen en Robert Mühren verdubbelde de marge door raak te schieten in de korte hoek. In het resterende uur trok Volendam het Eredivisie-ticket voor volgend seizoen over de streep, al scoorde Sebastiaan van Bakel nog wel tegen in het slotkwartier.

FC Emmen moet KKD-titel uitstellen

Door de overwinning van FC Volendam mag FC Emmen zich nog niet officieel kampioen van de Keuken Kampioen Divisie noemen. De reeds gepromoveerde club uit Drenthe maakte zelf geen fout tegen Roda JC Kerkrade: 2-0. Jasin Assenhoun en Metehan Güclü troffen doel tegen de Limburgers, die door toedoen van Richard Jensen al vanaf minuut 37 met tien man speelden.

Overige uitslagen:

Excelsior – Jong AZ 3-3

Helmond Sport – De Graafschap 0-4

NAC Breda – FC Dordrecht 1-2

Telstar – FC Eindhoven 0-1

TOP Oss – Almere City FC 2-3

TIP: Wint Volendam ook van Dordrecht? De odd is 1.30!

Blijft Volendam meerdere seizoenen in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie