Ten Hag: ‘Teleurgesteld, maar mensen maken fouten’

Foto: Ten Hag: ‘Teleurgesteld, maar mensen maken fouten’

In een groot interview met dagblad Trouw heeft Ajax-trainer Erik ten Hag onder meer gereageerd op de kritiek dat zijn media-optredens de laatste weken niet al te best uitpakken. Dat begon al met Quincy Promes, die wordt verdacht van het neersteken van een familielid, maar desondanks altijd gesteund werd door de coach.

“Als de rechterlijke macht conclusies trekt, moet iemand op de blaren zitten. Ja, ik heb het voor hem opgenomen en jazeker, ik ben teleurgesteld. Mensen maken fouten. Maar dat wil niet zeggen dat ik een mens totaal afschrijf of dat hij niet meer bij me terechtkan”, verklaart Ten Hag.

En ook Marc Overmars (seksueel grensoverschrijdend gedrag) kreeg steun van Ten Hag. “Ja, we hebben nog steeds contact. En dat is meer dan zakelijk. Overigens mag je zijn zaak niet met Promes vergelijken, dat is van een totaal andere orde. Het is mijn taak om de boel bij elkaar te houden. Daar hoort bij dat je het opneemt voor mensen. Ik doe dat ook vanuit mijn hart. Wij mensen zijn op de wereld om elkaar te helpen en niet om elkaar af te schieten.”

‘Sociaal werker én trainer’

Ten Hag verrichte met gemak meer werk als sociaal werker, dan als trainer. “Dat zijn trainers ook. Mijn vak is trainen, coachen, analyses maken, maar het is vooral begeleiden van mensen. Die taak is de laatste twintig jaar vele malen intensiever geworden. In de vorige eeuw was de wereld nog vrij overzichtelijk. Internet heeft veel veranderd. De problemen van mensen worden steeds complexer omdat de maatschappij steeds complexer wordt. Dat zie je ook terug bij voetballers. Als je het maximale uit mensen wilt halen, moet je interesse in ze hebben. Ajax is een heel gemêleerde club, een echte afspiegeling van de maatschappij, met heel veel culturen bij elkaar. Daar moet je je in verdiepen.”

Soms best lastig, erkent de Tukker tot slot: “Dit is voor iedere trainer-coach op dit moment dé grote uitdaging. Die ego’s worden ook door de maatschappij gecreëerd hè. En ze zijn ook nodig om te kunnen overleven in zo’n wereld. Maar ik moet zorgen dat ze blijven samenwerken.”

TIP: Een even aantal goals bij NEC-Ajax? Win 1.88 keer je inleg en pak €250 bonus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Ten Hag doet dit goed

  • Eens
  • Oneens
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie