Schmidt gaat wéér los over PSV

Foto: Schmidt gaat wéér los over PSV

PSV liep gisteren averij op in de spannende titelrace in de Eredivisie. De Eindhovenaren vochten zich knap terug van een 3-0 achterstand tegen FC Twente, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling. Ajax won van FC Groningen, waardoor de Amsterdammers nu vier punten voor staan. Schmidt blijft hoop houden, maar weet dat het een lastig verhaal gaat worden dit seizoen…

Joël Drommel was met twee fouten de schlemiel bij zijn ploeg. Schmidt wil echter niet zo ver gaan dat hij het puntverlies volledig in de schoenen van de Nederlandse doelman schuift. “Het was een speciale wedstrijd voor hem en dan hoop je dat hij een topduel speelt, maar hij speelde geen topduel. Maar de meeste spelers speelden geen topduel.”

PSV

Schmidt complimenteerde FC Twente voor het spel, maar was ook trots op zijn eigen ploeg. “Ze speelden met een intensiteit en scherpte van een heel ander niveau dan wij. Wij maakten veel fouten die zij zelf hebben geforceerd. Het mag geen excuus zijn, maar dit was onze 49ste wedstrijd dit seizoen. We zijn geen machines dus soms speel je niet op je best. Naar mijn mening is het al fantastisch wat de jongens dit seizoen hebben gedaan.”

De coach weigerde te erkennen dat de voorbereiding fout verliep. “Soms ben je goed voorbereid, ben je gemotiveerd, heb je een goed plan en we wisten ook precies wat FC Twente zou doen, maar uiteindelijk waren we niet klaar voor deze intensiteit. De eerste minuten waren niet slecht, maar we maakten gewoon veel fouten. Het vertrouwen was er niet, ook niet in balbezit. Na rust was het beter, maar ik denk dat we moeten accepteren dat FC Twente ook een punt verdiende.”

Desalniettemin wordt het wel een lastig verhaal om in de resterende zes wedstrijden Ajax nog van het landskampioenschap af te houden. “Normaal gesproken zeg je na een 3-0 achterstand: we hebben een punt gewonnen, maar in deze situatie dat je kampioen wilt worden, moeten we zeggen dat we twee punten verloren hebben. Of het nu extra moeilijk wordt om kampioen te worden? Het was al moeilijk. We wisten dat we alles moesten winnen.”

Niet getreurd voor PSV: bij de KNVB Beker-finale krijgt Schmidt nog één kans om te bewijzen dat zijn elftal de Amsterdammers wel kunnen verslaan. Na het puntverlies tegen FC Twente is er nog steeds een kans op het kampioenschap voor PSV. Aankomende week neemt de ploeg van Schmidt het ook op tegen Leicester City voor de Conference League. 

Win 9x je inzet als PSV de Conference League wint!

Schmidt heeft gelijk over terecht gelijkspel

  • Ja
  • Nee, PSV verdiende meer
  • Nee, FC Twente verdiende meer
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
7+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
84+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
89+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
41+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
50+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
303+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
60+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
100+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
270+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
86+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1045+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
173+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
47+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
429+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
785+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
123+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
208+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
333+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie