KNVB onderneemt actie na ophef in Amsterdam

Foto: KNVB onderneemt actie na ophef in Amsterdam

De KNVB gaat ingrijpen naar aanleiding van de oefeninterland tussen Nederland en Denemarken (4-2). Een aantal stadionbezoekers betrad het veld in Amsterdam en ook werd er met muntjes gegooid.

De KNVB laat in een statement weten dat de UEFA en FIFA hier al vaker straffen voor hebben uitgedeeld. “Voor de spelers en stewards zijn de intenties of leeftijd van iemand die dit doet ook moeilijk in te schatten. Het lokt in elk geval altijd kopieergedrag bij anderen uit”, zo hekelt de Nederlandse voetbalbond.

Uitgerekend Christian Eriksen, die na zijn invalbeurt én goal nog werd toegejuicht, kreeg muntjes naar zijn hoofd gegooid. “Dat getuigt bovendien van een gebrek aan respect voor het voetbal en voor de spelers waar iedereen naar komt kijken. Die daders worden dus ook opgespoord en kunnen rekenen op consequenties.”

Het betreden van het veld om wedstrijdshirts te bemachtigen viel evenmin lekker bij de KNVB. “Bij de sancties wordt rekening gehouden met de leeftijd van degene die de regels overtreedt, maar van de begeleiders van jonge kinderen mag wel worden verwacht dat zij het zover niet laten komen”, zo valt op de website van de bond te lezen.

Een jonge fan wist het shirt van Daley Blind te bemachtigen. Een pijnlijk detail: de shirts zouden worden geveild vanwege de situatie in Oekraïne.

Wedden op Nederland-Duitsland? Waag je gok via bet365!

Moeten jonge veldbetreders een stadionverbod krijgen?

  • Ja
  • Nee
320+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie