‘Ajax-nachtmerrie in de maak’

Foto: ‘Ajax-nachtmerrie in de maak’

Voor Ajax is het misschien wel dé week van het seizoen: de Amsterdammers spelen eerst in de Champions League tegen SL Benfica en vervolgens is het tijd voor De Klassieker tegen Feyenoord. Maar de nummer één van de Eredivisie is de laatste tijd niet top…

“Ik snap nog maar weinig van die ploeg”, schrijft Willem van Hanegem op maandagochtend in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Weer gaven ze zomaar een 0-2 voorsprong weg en weer was dat niet tegen een geoliede voetbalmachine. Dat maakt wel dat ik uitkijk naar de wedstrijden tegen Benfica en Feyenoord. Twee affiches waar Ajax normaal messcherp van zal worden, maar dat steeds weggeven van een voorsprong tegen kleine ploegen zal toch iets doen met die spelers.”

De Kromme sluit niet uit dat de Amsterdammers in één week tijd álles verspelen… “Ik hoop natuurlijk dat ze Benfica kloppen, maar de situatie is wel anders dan rond de loting, toen ik eigenlijk geen seconde twijfelde over de vraag of Ajax dit klusje zou klaren.” Vervolgens blikt hij vooruit op De Klassieker: “Ajax-Feyenoord zondag wordt ook leuk. Het spel van Feyenoord was tegen Partizan Belgrado heel leuk om naar te kijken, tegen PEC was het om te huilen zo slecht. Iedereen roept om Dessers en zijn doelpunt was prima, maar verder was ook wat hij liet zien wel heel erg matig. Feyenoord moet echt veel beter, dan krijgen we hopelijk een mooie pot.”

‘Antony snel geïrriteerd’

Van Hanegem hoopt op ‘een goede arbitrage’: “Het is op dat vlak allemaal zo matig. Een kopstoot van een NEC’er is wel rood, Antony komt er vaak mee weg. De duels van Antony met Malacia, dat gaat iets worden. Antony is snel geïrriteerd, zeker tegen Malacia. De arbitrage is dan belangrijk.”

Verdien 6.50 keer je inleg als Ajax thuis van Feyenoord verliest!

Zie jij Ajax alles verspelen?

  • Ik wel
  • Ik niet
723+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie