“Die stoerdoenerij, het slaat helemaal nergens op”

Foto: “Die stoerdoenerij, het slaat helemaal nergens op”

De wedstrijd tussen NEC Nijmegen en FC Groningen in de Euroborg was pas negentien minuten aan de gang toen Souffian El Karouani een rode kaart kreeg van scheidsrechter Sander van der Eijk, wegens een kopstoot richting Jörgen Strand Larsen.

Mario Been vindt echter dat er met twee maten gemeten wordt: volgens de oud-voetballer was het geen rode prent. In de studio van ESPN begint presentator Jan Joost van Gangelen: “Dat achterlijke gedoe met die koppen tegen elkaar en dan duwen. Dan ben je toch een uilskuiken?”

Kees Kwakman reageert: “Helemaal eens. Strand Larsen lokt hem uit, want die tikt die bal tegen hem aan. Maar ja, waarom dan met die koppen tegen elkaar. Die stoerdoenerij, het slaat helemaal nergens op. Maar we hebben al vaker gezien dat iemand slaat of natrapt en waar geen rood voor wordt gegeven vanwege de intensiteit.”

Been haakt vervolgens in: “Ik word wel moe van die willekeurige interpretatie. Antony hebben we ook een aantal keer zo zien staan en dan gebeurt er niks.” Journalist Mike Verweij van De Telegraaf is het overigens helemaal eens met de oud-Feyenoorder, zo lezen we op Twitter.

Hoe dan ook, Been stelt: “Ik vind het vaak meten met twee maten. Dit was te zwaar voor rood. Het hoort niet en het ziet er niet uit, maar het gebeurt nu eenmaal in het voetbal. Dan vind ik een kopstoot heel wat anders dan wat hij doet. Je moet één lijn trekken.” Kwakman heeft het laatste woord: “Het slaat nergens op: een duel op de middenlijn, je maakt net 1-1. Doe gewoon normaal. Strand Larsen lokt hem uit, zeker. Hij krijgt dan misschien geel.”

Verdien 7 keer je inleg als Groningen er nog 3-3 van maakt!

Rood?

  • Ja
  • Nee
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie