‘Ajax moet zwakke plek zo snel mogelijk verkopen’

Foto: ‘Ajax moet zwakke plek zo snel mogelijk verkopen’

Ajax presteert de laatste tijd vooral heel erg wisselend: in de halve finale van de beker waren de Amsterdammers oppermachtig tegen AZ (0-2 overwinning), maar tegen RKC Waalwijk was het weer niet veel soeps.

Wat is er precies aan de hand met het elftal van oefenmeester Erik ten Hag? Aad de Mos heeft wel een idee, zegt hij in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com. “Dat is toch een structurele arrogantie die in de ploeg zit”, stipt de oud-trainer aan. “Als ze geconcentreerd zijn kan dat nooit gebeuren. Die arrogantie hebben we gezien bij Benfica-uit, ook 2-0 voor en dan de 2-2. Willem II, dat was een nipte overwinning. Tegen Go Ahead verliezen, dus die arrogantie zit structureel in de ploeg.”


De Mos vervolgt: “Ten Hag kan wel roepen: Ajax is zelf zijn grootste vijand, maar hij moet er zelf ook iets aan doen natuurlijk. Hij moet de boel een keer wakker schudden door er een paar mensen naast te zetten om te proberen dat zoiets niet meer gebeurt, want ik vrees het ergste met het oog op vrijdag tegen Cambuur en dinsdag Benfica-thuis.”

‘Schuurs is zwakke plek’

Volgens de Hagenaar hebben de vele wisselingen achterin er óók mee te maken. Hij is bepaald niet onder de indruk van de kwaliteiten van Perr Schuurs: “Ik roep al jaren dat Schuurs niet goed genoeg is voor Ajax. Je moet de statistieken er maar eens op naslaan, hij heeft geen goede statistieken. Zijn oriëntatievermogen is zeer zwak, zijn kopspel, ondanks zijn lengte, ook zeer zwak, kopduels verliest hij vaak. Hij is altijd zijn tegenstanders kwijt en het zijn basiszaken van een goede centrale verdediger, dat hij altijd contact heeft met de bal en met de tegenstander, daar is hij heel matig in. Hij heeft een goede traptechniek, dat moet ik hem nageven, maar voor Ajax is hij te weinig.”

Moeten de Amsterdammers in de zomer afscheid nemen van Schuurs? “Hij is een interessante speler voor de Premier League. Hij heeft uitstraling en Ajax moet hem op het goede moment voor de hoofdprijs zien te verkopen.”

Verdien 8.50 keer je inleg als Ajax gelijkspeelt tegen Cambuur!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De tiende aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Schuurs verkopen?

  • Doen
  • Niet doen
464+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie