Slot: “Hebben daar andere spelers staan dan Ajax”

Foto: Slot: “Hebben daar andere spelers staan dan Ajax”

Waar de linkerflank van Feyenoord dit seizoen uitstekend bezig is (Tyrell Malacia en Luis Sinisterra), heeft de rechterflank het juist erg moeilijk (Lutsharel Geertruida/Marcus Pedersen en Alireza Jahanbakhsh). Trainer Arne Slot ziet ook dat er op links veel meer gevaar wordt gesticht door zijn ploeg.

“Onze linkerkant wordt als beter betiteld dan de rechter, doordat er aanvallend meer vandaan komt. Maar daarvoor moet je ook kijken naar de invulling van de speelwijze”, countert Slot echter, in gesprek met Voetbal International. “We spelen met een linkshalf, Orkun Kökcü en een rechtshalf, Fredrik Aursnes. Die laatste komt heel vaak in de punt naar achteren terecht, terwijl Kökcü in een veel aanvallender rol onderdeel is van het spel aan de linkerkant. Het gevolg is dat we vaak een overtal hebben op links, waar we op rechts redelijk vaak met twee staan te spelen.”

Tandems

Slot kijkt naar Ajax, waar de tandem Mazraoui – Antony op rechts erg goed werkt. “Dat kan ook een doel zijn, hè. Je ziet dat bij Ajax, die vaak hun linkerkant overloaden en dan met Antony en Mazraoui twee spelers hebben die ze graag in de twee-tegen-twee zien aan de andere kant.”

Zo’n tandem heeft Feyenoord dus niet. “Wij hebben we er andere spelers staan dan Ajax, een rechtspoot als rechtsbuiten in plaats van een linkspoot”, doelt Slot op Jahanbakhsh. Voor de trainer is het dan wekelijks de vraag of hij voor de verdedigende zekerheid van Geertruida kiest, of voor de aanvallende impulsen van Pedersen. “Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar.”

Wint Feyenoord van Groningen? De odd is 1.22!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Wie zou jij opstellen?

  • Pedersen
  • Geertruida
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie