“We drogen op, en dat geldt voor veel meer clubs”

Foto: “We drogen op, en dat geldt voor veel meer clubs”

FC Twente maakt zich grote zorgen over de toekomstige consequenties van de coronacrisis. Vooralsnog weet het betaald voetbal zich prima door de crisis te worstelen, maar de club uit Enschede verwacht nog een klap.

“Onze liquiditeit is aan het verdampen”, stelt financieel- en operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld in gesprek met TC/Tubantia. Het opschorten van het afdragen van belasting is een voorbeeld. “Dat lijkt heel gunstig, maar vanaf 1 oktober van dit jaar moeten we de fiscus gaan terugbetalen. Wat als de stadions leeg blijven en er zijn geen inkomsten? Dat gaat allemaal ten koste van de liquiditeit, die je moet gaan aanspreken.”

“We drogen op, en dat geldt voor veel meer clubs”, sombert Hoogstoevenbeld. De loyaliteit van supporters en de steunpakketten van de overheid helpen, maar ook dat heeft haken en ogen. “Dat gaat over het vergoeden van loonkosten, en dan nog niet eens alles. Maar de grootste clubs met de stadions in eigen beheer hebben nog veel meer onkosten. Zo missen wij de totale horeca-omzet die we niet gecompenseerd krijgen.”

Twente is bovendien genoodzaakt om investeringen in het stadion, zoals een nieuw veld, uit te stellen. “Uiteindelijk ontkom je daar niet aan en dat moet allemaal worden betaald. Zo lopen de schulden steeds verder op”, treurt de financieel directeur. Ook de recente thuisduels zonder publiek zijn niet gecompenseerd. “We hebben sindsdien alweer vier thuisduels gespeeld, maar daar horen we niets over. Geef ons in elk geval duidelijkheid.”

Sinds woensdag staat het sein weer op groen voor voetbalsupporters. Vanwege de geringe capaciteit (een derde) heeft FC Twente echter besloten om de stadionpoorten nog dicht te houden.

Eindigt Twente-Vitesse gelijk? De odd is 3.25!

Zorgwekkend?

  • Ja
  • Nee
36+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie