Schmidt heeft duidelijke boodschap: “Spelers zijn mensen”

Foto: Schmidt heeft duidelijke boodschap: “Spelers zijn mensen”

Noni Madueke moet binnenkort voor de rechter verschijnen vanwege het rijden met een vals rijbewijs. Het is voor Roger Schmidt geen reden om de aanvaller niet bij PSV op te stellen, zo laat hij weten in de persconferentie voorafgaand aan het bekerduel met Telstar.

Naar verluidt is de buitenspeler momenteel bezig met rijlessen. Desondanks kroop hij achter het stuur, waarna de politie hem aanhield en erachter kwam dat Madueke nog niet de bevoegdheid had om alleen op de weg te zijn. Het zorgt ervoor dat Madueke binnen een afzienbare periode voor de rechter staat en mogelijk een boete of werkstraf krijgt opgelegd.

Schmidt benadrukt dat hij de situatie geenszins goed praat, maar is van mening dat Madueke fouten mag maken.  “Ik praat altijd met mijn spelers”, zo stelt de oefenmeester. “Ik heb als trainer de verantwoordelijkheid voor hun ontwikkeling. Spelers zijn geen robots, maar mensen. Dat moet je proberen te scheiden. Ik verwacht niet van iedereen dat hij zich altijd perfect gedraagt.”

Langdurige blessure

Buiten het feit dat Schmidt aan Madueke de ruimte wil geven om zichzelf als mens te ontwikkelen, zal hij het talent van de aanvaller eveneens in zijn achterhoofd hebben. De Engelsman was aan het begin van het seizoen zeer belangrijk in de prestaties van PSV en lijkt gedurende het komende halve seizoen nog een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de strijd om het kampioenschap.

Dan moet Madueke echter wel eerst fit worden. De aanvaller liep aan het begin van het seizoen een zware blessure op, waarmee hij alweer maandenlang langs de kant staat. Het is daarom afwachten wanneer Schmidt weer over het grote talent kan beschikken. Het duel van aankomend weekend met Ajax gaat hij in ieder geval niet halen.

Wint PSV van Ajax? Profiteer van een odd van 3.40!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft Schmidt gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie