Bizarre slotminuten kosten scorende Haller en Sangaré de zege

In navolging van de verrassend benauwde 0-1 zege op Equatoriaal Guinea heeft Ivoorkust vandaag ook tegen Sierra Leone weer geen indruk gemaakt. In het Stade Japoma werd het uiteindelijk 2-2, ondanks een doelpunt van Sebastién Haller en een assist van Ibrahim Sangaré.

Ivoorkust is één van de titelfavorieten op de Afrika Cup, alleen al vanwege het trio voorin (Haller – Wilfried Zaha – Nicolas Pépé), maar het spel van de mannen van bondscoach Patrice Beaumelle was ook vandaag weer niet erg indrukwekkend. Tot overmaat van ramp miste Franck Kessie, sterspeler van AC Milan, in de twaalfde minuut een penalty. Hij vond de excentrieke doelman Mohamed Kamara op zijn pad.

Iets meer dan tien minuten later was het alsnog raak voor De Olifanten: Haller was het eindstation na goed voorbereidend werk van Zaha. Maar doordat Ivoorkust eigenlijk bar weinig liet zien kon zelfs het nietige Sierra Leone terugkomen: dankzij een werkelijk schitterend doelpunt van Musa Noah Kamara stond het na een uur spelen prompt 1-1.

Lang nagenieten zat er echter niet in voor het dappere Sierra Leone, want in minuut 65 bezorgde Pepe (Arsenal) Ivoorkust een nieuwe voorsprong. Dat deed hij op aangeven van PSV-speler Sangaré, Hij en ook Haller werden even daarna gewisseld, in de blessuretijd ging het alsnog helemaal fout voor Ivoorkust. Een kopbal terug van Eric Bailly werd compleet verkeerd behandeld door doelman Badra Ali Sangaré, waarna Alhaji Kamara van een meter afstand binnenschoof. Omdat goalie Sangaré daar ook nog eens bij geblesseerd raakte, en Ivoorkust geen wisselmogelijkheden meer over had, moest een veldspeler (Serge Aurier) de laatste minuten onder de lat volbrengen.

Door de stuntremise staat Sierra Leone nu op twee punten na evenveel duels. Ivoorkust staat op vier stuks, maar wacht in de volgende speelronde een lastige wedstrijd tegen mede-titelkandidaat Algerije. Doorgang in het toernooi is wel al bijna zeker, aangezien de bovenste twee én de beste nummers drie van de poules doorgaan.

Scoreverloop: 1-0 (25′) Sebastién Haller, 1-1 (55′) Musa Noah Kamara, 2-1 (65′) Nicolas Pepe, 2-2 (90+3′) Alhaji Kamara