“Ajax moet zichzelf ook wel wat verwijten”

Foto: “Ajax moet zichzelf ook wel wat verwijten”

André Onana verruilt Ajax komende zomer voor Internazionale. Officieel is de overstap nog niet, maar de doelman werd al wel gespot voor een medische keuring. Volgens Mike Verweij treft hij niet alleen maar blaam.

Door het niet verlengen van zijn contract loopt Onana deze zomer gratis de deur uit. De Ajax-aanhang neemt hem dat kwalijk, zeker zo kort na diens dopingschorsing, maar volgens Verweij moet de clubleiding ook in de spiegel kijken. “Hij heeft natuurlijk een toneelstukje opgevoerd dat hij nog niet rond was met Internazionale”, zo opent de journalist nog kritisch in de voetbalpodcast van De Telegraaf. 

“Zijn zaakwaarnemer wist natuurlijk precies wat waar te halen was en waar hij zou kunnen tekenen”, stelt Verweij. “Alleen na het succesvolle seizoen in de Champions League in 2019 heeft Onana zelf aangeboden om, nadat hij net zijn contract had verlengd, nogmaals te praten over een contractverlenging langer dan 2022. Toen hebben Overmars en van der Sar gezegd dat de tijd was gekomen voor een volgende stap.”

Belachelijk aanbod

In later stadium deed kamp-Onana een soortgelijke beweging. “Vervolgens kwam daar het dopingschandaal overheen, en toen heeft hij nogmaals aangeboden om over contractverlenging te praten. In eerste instantie zou de schorsing tot maart duren, en dan was het onlogisch geweest om in juli transfervrij weg te gaan.”

Ajax en Onana werden het echter niet eens, mede omdat de club hem maar de helft van zijn salaris bood. “Vervolgens waren ze bijna rond, maar heeft Ajax er de stekker uitgetrokken. Waarom weet hij nu nog steeds niet. Ajax roept dat hij veel te veel heeft gevraagd, maar zij hebben in eerste instantie de helft van zijn salaris geboden. Dus Ajax moet zichzelf ook wel wat verwijten.”

Onana is sinds zijn comeback de reservedoelman van Ajax. De komende tijd is hij overigens met Kameroen actief op de Afrika Cup.

Houdt Ajax de nul in Utrecht? Win 2.75 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie