Marca noemt PSV’er bij toptalenten die een geweldig jaar tegemoet gaan

Foto: Marca noemt PSV’er bij toptalenten die een geweldig jaar tegemoet gaan

2022 zou wel eens hét jaar kunnen worden van Noni Madueke. Dat denkt het Spaanse Marca, dat de PSV-aanvaller opnam in een elftal met talentvolle spelers die op het punt staan definitief door te breken.

Madueke vloog dit seizoen uit de startblokken, maar sinds eind september ligt hij vooral in de lappenmand met verschillende blessures. “PSV doet dit seizoen een verrassende aanval op de troon van Ajax, met Madueke als één van de belangrijkste oorzaken”, schrijft Marca. “Hoewel spierblessures hem al sinds september dwars zitten, was hij in de eerste weken van het seizoen direct goed voor zes goals en één assist. Zijn directe spel wordt op waarde geschat door PSV-trainer Roger Schmidt en Madueke gaat hoe dan ook ooit terugkeren in de Premier League.”

De 19-jarige Engelsman scoorde in het begin van deze jaargang liefst zes keer in de eerste wedstrijden, waaronder twee keer tegen Ajax in de Johan Cruijff Schaal (0-4). Madueke stond volop in de picture en werd al genoemd bij een aantal Europese grootmachten. Daarna volgde een mindere fase en dus verschillende spierblessures. De verwachtingen voor de jeugdinternational zijn voor komend jaar weer hooggespannen.

Ajax-link

In het elftal van Marca is Madueke de enige speler uit de Eredivisie, terwijl er verder ook geen Nederlanders instaan. Hij vormt een aantal met twee spelers die wel een nadrukkelijke link met Ajax hebben. Kamaldeen Sulemana was afgelopen in verre onderhandelingen met de Amsterdammers, maar koos toch voor een move naar Stade Rennes. Julián Álvarez werd de laatste maanden in verband gebracht met een transfer naar de Nederlands kampioen, al lijkt ook dat er niet van te gaan komen.

Madueke topscorer van de Eredivisie? Profiteer van de odd van 51!

Verwacht jij ook zoveel van Madueke?

  • Ja, dat wordt genieten!
  • Zou wel eens tegen kunnen vallen
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie