TRANSFERUURTJE: Ajax en Feyenoord slaan slag, transfer Dumfries

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax en Feyenoord slaan slag, transfer Dumfries

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Binnenland:

We kunnen snel een officiële transferaankondiging verwachten vanuit Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers en RB Leipzig al een ‘akkoord op hoofdlijnen’ gesloten over de verwachte overstap van Brian Brobbey naar de Johan Cruijff ArenA. Er wordt nog over een mogelijke optie tot koop onderhandeld.

Eigenlijk gingen we er al een klein beetje van uit dat Amad Diallo Manchester United op huurbasis zou inruilen voor Feyenoord, maar volgens het doorgaans betrouwbare Twitter-account Feyenoord Transfermarkt gaat dit feestje wéér niet door. “Feyenoord krijgt nul op het rekest van Manchester United voor Amad Diallo”, schrijft het op dinsdagochtend. “Er wordt alvast doorgeschakeld op Zuid. De zoektocht naar een directe versterking voor de aanvalslinie gaat verder.”

Maar er is ook goed nieuws voor de Rotterdammers: De kans is aanzienlijk dat Jens Toornstra zijn carrière gaat beëindigen in De Kuip. De aanvoerder staat op het punt om zijn contract bij Feyenoord te verlengen. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Feyenoord Transfermarkt is witte rook aanstaande tussen Feyenoord en Toornstra.

FC Groningen raakt Jörgen Strand Larsen mogelijk kwijt aan Genoa. De Italiaanse club zou de spits van de Trots van het Noorden als serieuze optie hebben aangemerkt. Volgens La Gazzetta dello Sport is Genoa zeer gecharmeerd van de boomlange Noor. De Serie A-club zou zo’n vijf miljoen euro willen neertellen om zijn in 2024 aflopende contract af te kopen. Genoa is de club van trainer Andriy Shevchenko en technisch directeur Johannes Spors, die deze functie onlangs nog uitoefende bij Vitesse.

Buitenland:

Real Madrid zorgt mogelijk voor een grote verrassing op de transfermarkt. Het Spaanse DefensaCentral linkt Oranje-international Denzel Dumfries aan een transfer naar het Bernabéu. Dumfries verruilde PSV afgelopen zomer nog voor Internazionale. De rechtsback werkte een uitstekend EK af en wist de Italiaanse koploper daarmee te overtuigen om een deal tot stand te brengen. Het Spaanse medium heeft vernomen dat ook Real Madrid zijn naam op dat moment ook al maanden op het lijstje had staan.

En tot slot: Volgens Lluís Mascaró, de hoofdredacteur van het Catalaanse dagblad Sport, heeft FC Barcelona Frenkie de Jong op de transferlijst gezet. Een verkoop van de spelmaker moet de komst van Erling Haaland naar het Camp Nou-stadion mogelijk maken. Er gaan al langere tijd geruchten over een mogelijk vertrek van De Jong uit Catalonië. Waar middenvelders als Pedri, Gavi en Nico González floreren onder de vleugels van de nieuwe oefenmeester Xavi Hernández, vallen de prestaties van de Oranje-international juist heel erg tegen. En hij vertegenwoordigt een fikse marktwaarde: liefst negentig miljoen euro.

Verdien 2.90 keer je inleg als Barcelona vanavond van Sevilla wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Is Dumfries klaar voor Real Madrid?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
462+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
62+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
74+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
31+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
44+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
280+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
58+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
95+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
244+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
865+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
166+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
46+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
381+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
766+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
202+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
328+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
348+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie