‘Ajax heeft opvolger van Haller al binnen’

Foto: ‘Ajax heeft opvolger van Haller al binnen’

Sebastién Haller krijgt nog altijd veel kritiek op zijn spel bij Ajax, maar zijn cijfers liegen er niet om. Het wordt voor de toekomstige opvolger dan ook een flinke klus om de Ivoriaan te doen vergeten. Wie weet is die taak wel weggelegd voor Max de Waal.

De negentienjarige De Waal was vorig seizoen nog middenvelder, maar dit voetbaljaar rijgt hij de goals aaneen als spits van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. “Uiteindelijk doe je het daar allemaal voor. Ik leg de lat hoog, waarom ook niet? Ik ben nog jong. Maar ik besef ook hoe bijzonder het zou zijn om als zelfopgeleide spits Ajax 1 te halen. Ik ga niet zeggen: ‘Volgend seizoen móet het gebeuren. Of het seizoen daarna’. Gewoon als de tijd rijp is. Uiteindelijk moet je je kansen zelf creëren. Als je erin staat, moet je het gewoon laten zien”, vertelt De Waal in het Ajax Life Magazine.

Laatbloeier op nieuwe positie

“De ervaring leert dat er zomaar iets kan gebeuren waardoor ik ineens in de Johan Cruijff ArenA sta. Het kan snel gaan. Maar je valt net zo makkelijk weer af. Dat kan ook heel snel gaan… Vorig jaar zag ik mezelf als een middenvelder, nu ben ik een negen en opeens meer afmaker dan maker. Ja, natuurlijk is dat opmerkelijk, dat weet ik ook wel. Als spits ben ik een enorme laatbloeier.”

De Waal vond het op de trainingen al leuker om voorin te spelen. “Maar nooit tijdens wedstrijden. Vorig seizoen zei trainer John Heitinga, geplaagd door blessures voorin, een keer: ‘Max, ga jij maar in de spits.’ Dat ging best goed en zo ben ik blijven staan. Zo zie je maar hoe het leven soms van toevalligheden aan elkaar hangt.”

Scoort Haller morgen tegen Feyenoord de 0-1? Odd 4.75!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Max de Waal (@maxdewaal)

De Waal is in potentie goed genoeg om spits van Ajax 1 te worden?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1008+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie