‘UVS gaat overname ADO Den Haag niet blokkeren’

Foto: ‘UVS gaat overname ADO Den Haag niet blokkeren’

Na een maandenlange strijd lijkt de overname van ADO Den Haag een feit te worden. De huidige eigenaar, het Chinese United Vansen Sports (UVS), heeft geen protest aangetekend tegen de plannen om de aftocht officieel te maken.

Omroep West schrijft vrijdagavond: “Eerder trok UVS geregeld fel van leer. Dat is dit keer uitgebleven. Het betekent dat de verkoop van ADO aan het in Spanje gevestigde concern Globalon Football Holdings een belangrijke stap dichterbij is gekomen, bevestigt de door de rechtbank aangestelde herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger.”

Daar voegt het regionale medium aan toe: “De kans dat de overname lukt, begint steeds groter te worden, want ook met het plan om alle schulden te saneren, gaat het volgens Reiziger de goede kant op. Ruim twee weken geleden stuurde hij zijn voorstel naar de ongeveer 140 schuldeisers, inclusief de gemeente Den Haag.”

Procenten

De schuldeisers krijgen slechts twintig procent van het verschuldigde bedrag betaald. Bij bedragen van ruim 500.000 euro gaat het zelfs om vijftien procent, waar het om bedragen vanaf een miljoen om tien procent gaat. Reiziger benadrukt: “Bij een bankroet ontvangen de crediteuren helemaal niets.”

Reiziger heeft zodanige reacties ontvangen dat zijn saneringsplan formeel ingediend gaat worden. De slagingskans was voor een belangrijk gedeelte afhankelijk van UVS, maar zij hebben geen bezwaar gemaakt. Dat is theoretisch nog mogelijk in het vervolgtraject, maar volgens advocaat Christiaan Mensink is niet duidelijk of zij dat gaan doen.

Wedden op ADO-NAC? Win vanavond nog via bet365!

Een wijs besluit als dit klopt?

  • Ja
  • Nee
38+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie